Martine van de Velde met de bokaal.
Martine van de Velde met de bokaal.

Nieuwe winnaar Thoolse kennisquiz

De Thoolse kennisquiz heeft in Studio09 een nieuwe winnaar gekregen. En voor het eerst moest de Lionsclub nee verkopen omdat Meulvliet met dertig teams tjokvol zat. Vijf bedrijven die nog mee wilden doen, moest voorzitter Levien Bout teleurstellen.

Bijna 180 deelnemers pijnigden vrijdagavond hun hersens over 140 vragen van stadions tot muziek en van verfilmde literatuur tot veld-, lucht- en zeeslagen. Geschiedenislessen van lang geleden moesten weer voor de geest gehaald worden, maar er waren ook meer actuele thema's als cabaretiers en sport. Met een joker kon een ploeg, die bestond uit minimaal 4 en maximaal 6 mensen, het puntental in één categorie verdubbelen. Dus als je sterk dacht te staan met de tien vragen over muziek, koppelde je daar de joker aan. De tussenstanden die tijdens twee pauzes werden getoond, gaven daardoor soms een vertekend beeld. Wie de joker al had ingezet, stond vaak in de top tien. Zo leken twee teams van Schipper hoge ogen te gooien, maar het venijn zat in de staart.

Zes jonge mensen

Als een duveltje uit een doosje kwam Studio09 uit Tholen – één van de tien ploegen die voor het eerst meededen – als winnaar uit de bus. Een team met zes jonge mensen dat de meeste antwoorden goed had. Quizmaster Wim van de Ree reikte de beker uit aan Martine van de Velde, die met haar vijf teamgenoten helemaal achterin Meulvliet zat, maar met 119 punten de eerste plek opeiste. GEA Goedhart en Bon Giorno werden allebei tweede met 111 punten. Voor Goedhart was het al de derde keer dat ze zo vlak achter de winnaar eindigden. De winnaar van vorig jaar, Werkwijzen o.l.v. Herman Bosman, werd nu vierde met 108 punten, achter Ritho met 110 punten. Rabobank Oosterschelde, al twee keer eerste in de Thoolse kennisquiz, eindigde op de vijfde plaats met 107 punten. Negen teams verzamelden meer dan honderd punten, de rest zat eronder met 54 punten als laagste score. Richard van der Bilt had de 140 vragen weer bedacht en prachtig geillustreerd met beeld- en geluidsfragmenten.  Vragen over het eiland Tholen zelf zaten er dit keer niet bij, maar wel vele andere, soms zeer lastige vragen.

Lees verder in de Eendrachtbode van 19 november.

Het beste team bij de Thoolse kennisquiz: Martine v.d. Velde met de bokaal en haar andere teamleden van Studio09: Rick van de Velde, Robbert Kok, Martine Ilbrink, Pieter Geluk en Martijn Meerman.