Marco Neele werkt een kwart eeuw bij Geluk Schilders in Sint Philipsland.
Marco Neele werkt een kwart eeuw bij Geluk Schilders in Sint Philipsland.

Marco Neele 25 jaar schilder bij Geluk Groep

Net de veertig gepasseerd en een kwart eeuw in dienst. Dat is tegenwoordig best bijzonder. Fluplander Marco Neele (41) heeft het nog altijd naar zijn zin bij schilderbedrijf Geluk. Een reden om voor een ander te gaan werken heeft hij nooit gezien. ,,Ik besef dat ik het ontzettend goed heb. Het werk is afwisselend, het contact met de collega's is goed en de directie is erg betrokken. Bij Geluk schilders ben je geen nummer."

Marco straalt tevredenheid uit. Het is vrijdagochtend. Een dag zonder verplichtingen. De komende vier weken heeft hij nog volop werk in Volendam. Een grootschalige onderhoudsklus aan een vakantiepark van de Roompot. Doordeweeks verblijft hij op locatie. Want heen-en-weer pendelen is gezien de afstand en files geen optie. ,,In vier dagen maak ik uren voor vijf dagen", zegt hij. ,,Zodoende ben ik vandaag vrij. Heerlijk is dat."

In 1990 is Marco bij schildersbedrijf Geluk aan de slag gegaan. ,,Ik was net klaar met school en had bouwtechniek gedaan. Maar werken in de nieuwbouw zag ik niet zitten. Een toenmalige vriend zei toen: bij Geluk zoeken ze nog schilders. Is dat niets voor je? Ik reageerde er in eerste instantie niet op. Over het vak als schilder had ik toen nog geen moment nagedacht. Een dag later zegt diezelfde maat van me: ik heb het gevraagd hoor, vanmiddag kun je op gesprek komen. En zo is het gaan."

Lees verder in de Eendrachtbode van 26 november.