Beeld op de Suzannapolder in Sint-Annaland waar een waterpartij is gegraven.
Beeld op de Suzannapolder in Sint-Annaland waar een waterpartij is gegraven.

Maatregelen om wateroverlast in Suzannaweg te beperken

De gemeente gaat nog in mei dit jaar maatregelen nemen om de kans op wateroverlast in de Suzannaweg in Sint-Annaland bij extreme neerslag zoveel mogelijk te beperken. De bewoners drongen al maanden aan op maatregelen. Zeventien bewoners schreven op 22 december een brief aan de gemeente waarin ze de nieuwbouw in de Suzannepolder en het achterwege blijven van afdoende onderhoud aan de afvoersystemen als oorzaken noemden van de overlast.

De fracties van het CDA, ABT, PvdA en SP stelden donderdagavond in de gemeenteraad de kwestie weer aan de orde. Ze vroegen b. en w. om een reactie op de brief van de bewoners. Petrina Geluk (CDA) wees erop dat de mensen zich in de steek gelaten voelen. Ze was zelf aanwezig geweest op een bijeenkomst tussen de gemeente en de bewoners van de Suzannaweg en de Noordstraat. Ze wees er op dat de bewoners 'al weken' niks hadden gehoord. Sinds augustus was er nog niets veranderd, zei ze. Volgens wethouder Jan Harmsen was er met de bewonersgroep in december afgesproken dat er einde deze maand of begin volgende maand er op terug gekomen zou worden. Daarover was echter niks vastgelegd. Er was geen officieel verslag van de bijeenkomst, wel waren er aantekeningen gemaakt per onderdeel.

Wethouder Frank Hommel kon haar nu op haar wenken bedienen. De brief lag klaar. Inmiddels is die verstuurd aan de bewoners. Daarin laat de gemeente weten dat er aan de achterzijde van de bestaande woningen in het nieuwe pad een regenwaterriool, met een doorsnee van 600 mm, wordt aangebracht. Daarop moeten alle regenpijpen, kolkjes, putjes en (eventueel) drainage van de bestaande huizen op aangesloten worden. Op deze manier kunnen de bewoners hun overtollig regenwater tijdig afvoeren van hun perceel.