Els van der Meijden bij een van haar werken.
Els van der Meijden bij een van haar werken.

Els van der Meijden exposeert schilderijen

Onder het motto 'Ontmoeting met de mens en zijn omgeving' exposeert kunstenares, en mede-eigenaar van manege Vosmaer, Els van der Meijden (62) tot en met 31 maart schilderijen en fotowerk in de hal van Eeterij De Thoolse Brug in Tholen. Onder de circa 40 bezoekers die de opening meemaakten, was er eentje zo gecharmeerd van haar creativiteit dat hij ter plekke twee werken à raison van 165 euro per stuk mee naar huis nam.

Van der Meijden, die we tijdens het inrichten van de expositie spraken, toonde zich dolgelukkig met de locatie. ,,Het heeft wel wat voeten in de aarde gehad, want de andere huurders van het pand moesten het allemaal eens zijn dat ik hier exposeerde. De hal is er prima geschikt voor. Lekker breed, en iedereen die binnenkomt ziet je werk."

Dat werk wordt in vaktermen figuratief/expressionistisch genoemd. Terwijl relaties van Els antidiefstalhaakjes in de muur tikken en er een foto aan ophangen, staat ze zelf op de trapleer om een van de zes acrylschilderijen recht te hangen. Hoog en droog hangen de resultaten van inspiratie en talent tegen de muur.

Het is niet alleen een kwestie van inspiratie en talent die Els aanzet tot het maken van dit soort werken. Ze studeerde grafische vormgeving aan de Koninklijke Kunstacademie in Den Bosch waar ze in 1980 afstudeerde. Ze ging tekenen, schilderen en fotograferen. Was ze eerst enorm bezig met het maken van etsen, de laatste jaren ligt haar passie bij de digitale fotobewerking. ,,Wat ik maak, zijn eigenlijk geschilderde en getekende voorstellingen die ik heb gefotografeerd en heb afgedrukt op zogenaamde Dibond: een kunststof laagje afgedekt met aluminium."