Tientallen inwoners van Sint Philipsland waren dinsdagmiddag getuige van de grote politieoperatie op het industrieterrein.
Tientallen inwoners van Sint Philipsland waren dinsdagmiddag getuige van de grote politieoperatie op het industrieterrein.

'We hebben film gezien zonder toegangskaartje’

Tientallen inwoners van Sint Philipsland waren dinsdagmiddag getuige van de grote politieoperatie op het industrieterrein. ,,We hebben vanaf de dijk en het fietspad een
film gezien die voor ons niks heeft gekost'', zegt een inwoner. ,,Je ziet dit wel eens op de televisie, maar nu in je eigen dorp op klaarlichte dag. We hadden een rondje gefietst en op een gegeven moment zagen we een helikopter die rondjes bleef draaien boven het dorp. Dichterbij Sint Philipsland komend troffen we een heleboel auto's aan op het fietspad langs de Rijksweg. Een ongewone situatie. En bij de papierhandel wemelde het van de politie en de douane. We zagen ook een gepantserde legershovel staan, die een dag tevoren bij de tennisbanen van de Ruucstoppelen was gesignaleerd. Kennelijk was men goed voorbereid voor het geval het hek dicht zou zijn, maar dat bleek niet nodig. Er stonden al twee vrachtwagens die kwamen lossen of laden. De chauffeurs keken vreemd op toen ze in de boeien werden geslagen. Ook de eigenaar van het bedrijf werd geboeid afgevoerd. Iedere arrestant kreeg een lap voor zijn ogen en heel snel werden ze in een politiewagen gezet en vliegensvlug afgevoerd. Je zag politiemannen met honden rondsnuffelen op het terrein, bij de auto's en de gebouwen. Leden van het arrestatieteam liepen met het geweer voor de borst'', aldus een ooggetuige.