Aan de Marconiweg achter Hemi komt het distributiecentrum van Alternate, dat ook verderop aan de Stevinweg nog bouwt, naast HBI, het vroegere Bandencentrum
op bedrijventerrein Welgelegen in Tholen.
Aan de Marconiweg achter Hemi komt het distributiecentrum van Alternate, dat ook verderop aan de Stevinweg nog bouwt, naast HBI, het vroegere Bandencentrum op bedrijventerrein Welgelegen in Tholen.

Bouwplan magazijn en kantoor Alternate akkoord

De welstandscommissie gaf maandagmorgen groen licht voor de eerste fase van het distributiecentrum van Alternate in Tholen. ,,Dat wordt een flinke jongen'', zei voorzitter ir. Gerhard Vermeulen. Het bedrijfspand is 83 meter breed, 60 meter diep en 13.20 meter hoog.

Alternate komt naast HBI (Bandenmarkt) aan de Stevinweg en achter Hemi winkelinterieurs aan de Marconiweg op bedrijventerrein Welgelegen. Over de ontwerpen was al een aantal keren vooroverleg gevoerd, want het gaat over een immens pand dat qua grootte zeker in de top drie van de welstandscommissie komt. Het gebouw wordt uit betonelementen opgetrokken, maar er zitten ook kleurige accenten in met rood. Burgerlid Jan Geluk noemde het 'niet verkeerd' dat het plan zodanig is aangepast dat er in de kleurige delen ramen zijn opgenomen. Bij de eerste fase gaat het om 5000 vierkante meter, maar de tweede fase is nog groter met 6800 m2. Daarvoor gaat Alternate binnenkort een bouwplan indienen. Directeur Nico Bommeljé had maandagmorgen in het gemeentehuis daarover overleg. Wie de aannemer wordt, is op een haar na gevild. ,,We zijn bezig met planning en 1 oktober moet het eerste deel al klaar zijn. Dat wordt dus hard werken, maar we hebben nog geen postcode en dat is lastig voor het leggen van de nutsvoorzieningen'', zegt Nico Bommeljé. ,,Onze streefdatum is dat 1 december fase 2 klaar is, maar dat is alleen magazijn.'' Alternate Nederland uit Ridderkerk, een webwinkel in elektronica, is onderdeel van een Duits concern. In Tholen vindt de distributie plaats naar klanten in Nederland en België. Vanuit de havens Rotterdam en Antwerpen worden de artikelen uit o.a. Taiwan en Amerika eerst in Tholen aangevoerd om vervolgens herverpakt te worden voor de consumenten.