Jaap en Riet Quist-Hendrikse.
Jaap en Riet Quist-Hendrikse.

Vijf Tholenaren krijgen lintje

Vijf Tholenaren hebben dinsdagmorgen een koninklijke onderscheiding gekregen. Burgemeester Ger van de Velde-de Wilde reikte de onderscheidingen in de woonplaats van de gedecoreerden uit. Andere jaren gebeurde dit in het atrium van het gemeentehuis in Tholen.

Jaap Quist uit Stavenisse is sinds 1985 mantelzorger en is sinds 1986 actief bij de Nederlandse Hervormde Gemeente in Stavenisse. De laatste zestien jaar is hij vrijwilliger bij Allévo voor het rondbrengen van maaltijden. Ook zijn vrouw Riet is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Riet is van 1981 tot 2005 bestuurslid, vicevoorzitter en voorzitter geweest van vrouwenvereniging Niet In Eigen Kracht in Stavenisse. Van 1985 tot nu is ze mantelzorger van diverse personen en sinds 1968 is Riet vrijwilliger bij servicecentrum Elenahof in Stavenisse en De Schutse Zorg Tholen in Sint-Annaland. 

Adri van Bendegom-van Hekezen uit Sint-Annaland kreeg een koninklijke onderscheiding voor de langdurige periode als mantelzorger van ouderen en zieken in haar woonplaats. Sinds 1970 is ze als zodanig actief. Daarnaast is Adri sinds 1997 vrijwilliger bij SVRZ, sinds 1999 vrijwilliger bij streekmuseum De Meestoof en vanaf dat jaar ook actief voor ouderenvereniging de Zonnebloem in Oud-Vossemeer. Daarnaast is de Setallandse lid van de klankbord initiatiefgroep van Sint-Annaland Toekomstproof. Adri kreeg haar onderscheiding in De Meestoof in Sint-Annaland.

Jan Reijngoudt uit Sint Philipsland ontving zijn koninklijke onderscheiding om elf uur in de Koningin Julianaschool. Reijngoudt werd benoemd vanwege het vrijwilligerswerk dat hij doet op korenmolen De Hoop in zijn woonplaats. Hij is daar sinds 1979 actief. Vanaf 2000 is Jan mantelzorger van zijn vrouw en schoonvader.

Ook Eendrachtbode-journalist Kees de Koning uit Oud-Vossemeer kreeg van burgemeester Ger van de Velde-de Wilde een koninklijke onderscheiding. Kees is ruim 35 jaar actief als vrijwilliger bij de voetbal in zijn woonplaats, daar was hij penningmeester en secretaris en tegenwoordig verzorgt hij de ledenadministratie. Verder is Kees actief voor de stichting Roosevelt Oud-Vossemeer en Heemkundekring Stad en Lande van Tholen. 

Kees de Koning.
Jan Reijngoudt.
Adri van Bendegom-van Hekezen.