Sint-Annaland speelden Niels van Oudenaarde en Wietske van Harberden voor koning en koningin, geflankeerd door burgemeester Piet van Dijke.
Sint-Annaland speelden Niels van Oudenaarde en Wietske van Harberden voor koning en koningin, geflankeerd door burgemeester Piet van Dijke.

Activiteiten Koningsdag door regen deels afgelast

De harde wind speelde de nieuwe Oranjevereniging in Scherpenisse op Koningsdag parten. Voor de zeskamp op het Pluimpottterein hadden vrijwilligers 's morgens een opblaasbare hindernisbaan (in de vorm van een grote vrachtwagen) opgezet en een tent. Toen ze na een uurtje terugkwamen, lag het gevaarte van duizend kilo half op 
het dak van het gebouw van de ijsclub en de schuttersvereniging Cloveniersgilde.

Er was de Oranjevereniging alles aan gelegen om de zeskamp met onder meer een gladiatorenbaan, stormbaan en vrachtwagentrekken weer in ere te herstellen. De weersvoorspellingen voor de middag waren beter dan die voor de ochtend. Het zou dan ook gewoon doorgaan, maar toen Joan Dorst met een stel andere vrijwilligers terug kwam van de aubade in Sassegrave wisten ze niet wat ze zagen. ,,Het was gewoon weggewaaid. Compleet met de ventilatoren die 25 kilo per stuk wegen. De tent lag een stuk verderop tegen de bosjes.'' In allerijl werden het gevaarte en de tent weer op zijn plek gezet. Er was geen schade. ,,De hindernisbaan was van achteren open. De wind moet hem daardoor tijdens de hevige bui hebben weggeblazen.'' 's Middags was er niets meer van te merken. Zowel 'vrachtwagen' als tent waren geschoord. De zeskamp
kon gewoon doorgaan al was het terrein erg nat en soppig. Van de ijsclub kon Dorst matten lenen om een toegangspad te maken zodat deelnemers en bezoekers geen natte voeten kregen.

Koningsdag in Stavenisse.