Waterschap Scheldestromen gaat aan vier polderwegen groot onderhoud uitvoeren.
Waterschap Scheldestromen gaat aan vier polderwegen groot onderhoud uitvoeren.

Onderhoudswerk aan vier polderwegen op Tholen

Het waterschap is deze week begonnen met het jaarlijkse onderhoud aan de polderwegen. In heel Zeeland wordt ongeveer 197 kilometer weg aangepakt. Op Tholen gaat
het om de Tichelaarsweg bij Tholen, de Sluiswegeling bij Scherpenisse, de Wolferspierweg bij Sint-Maartensdijk en de Vlietweg/Annavosdijk (tot de Zoetwaterweg) bij Sint-Annaland. Er wordt tussen 30 mei en 22 juli gewerkt.

Sommige wegen zullen maar enkele uren afgesloten zijn, andere enkele weken, afhankelijk van wat er moet gebeuren. Een weg met veel scheuren en sporen in het asfalt komt in aanmerking voor een reconstructie; ze krijgt een nieuwe fundering en nieuw asfalt, wat enkele weken vergt. Wegen waar het asfalt is verweerd (scheurtjes en kale plekken) krijgen een oppervlaktebehandeling. Als het asfalt er wat slechter aan toe is, dan wordt een nieuwe deklaag aangebracht. Werk dat meestal binnen enkele dagen geklaard is. Soms worden stukken van een weg aangepakt, wat binnen een dag gereed is. Naast het asfaltwerk frist aannemer Dura Vermeer de wegmarkering op. Waar nodig worden bermen verstevigd met grasbetonblokken.