Afbeelding

Allplast in race Zeeuwse innovatieprijs Emergo

Allplast in Tholen werkt met de politie samen om op een nieuwe manier schilden en autodeuren kogelwerend te maken. Daarom is het bedrijf genomineerd voor de Emergo-innovatieprijs van de provincie Zeeland. Een kijkje in de keuken bij het Thoolse bedrijf dat ook veel over de grens verkoopt.

Materiaal om kogels af te stoten, klinkt robuust en groot. Bij Allplast in Tholen, rechts onder de brug, maken ze het spul. Met slechts negen man zouden ze per week zestig kogelwerende politieschilden kunnen afleveren. Directeur Roald Bol spreekt over 'ballistisch', de term voor alles wat met de baan van projectielen te maken heeft.

AK-47

De ontvangsthal, die ook altijd dienst doet als vergaderruimte, staat vol met allerlei voorbeelden van wat Allplast aan klanten levert. Vierkante doorzichtige plakkaten kunststof liggen en hangen verspreid. In de plakkaten zitten kogels afkomstig van verschillende wapens: een 'simpele' 9 millimeter, maar ook van een AK-47, de Russische semi-automatische kalasjnikov, één van de meest gebruikte wapens ter wereld.

Studenten

Studenten van de Hogeschool Zeeland gaan bij Allplast en de andere vier genomineerden langs voor het juryrapport en geven dat door aan gedeputeerde Jo-Annes de Bat. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens netwerkbeurs Contacta in de Zeelandhallen in november.