Willem Hoogenraad is fulltime evangelist.
Willem Hoogenraad is fulltime evangelist.

Ex-marinier wil christenen verbinden

Willem Hoogenraad wil christenen verbinden. Zelf kwam de ex-marinier tien jaar geleden tot het geloof. Hij denkt dat vanuit de Bijbel gezien christenen als eenheid het geloof zouden moeten belijden.

,,Ik voel een roeping." Willem Hoogenraad (53) woont tien zomers in Tholen en zwaaide dit jaar af bij het Korps Mariniers. Nu is hij fulltime evangelist. ,,Ik denk dat ik er inderdaad wel veertig uur mee bezig ben." Bij defensie doet hij dat onder de noemer Marines for Christ. Op Tholen onder andere via Binnen Bereik en 'zijn' eigen christengemeente. Hij leidt gebedsgroepen en doet evangelisatiewerk, bijvoorbeeld op braderieën. De Tholenaar blijft daarin aangeven dat hij alles doet 'met de gaven die hij heeft gekregen'. Hoogenraad zat altijd bij het Korps Mariniers en diende verschillende keren in het buitenland, onder andere in Afghanistan in 2009. Zijn laatste echte
uitzending. ,,Tegenwoordig strijd ik niet meer met de wapens waar ik voorheen mee streed, maar met geestelijke wapens. Hij ging met zijn 52e al met pensioen. ,,Dat is uniek en ik ben dankbaar. Het geeft me mogelijkheid dit fulltime te doen." De ex-marinier spreekt graag van expeditionair christendom. Hoogenraad denkt dat als je het gevoel hebt dat god wat van je verlangd, je dat moet doen. ,,Een geloof zonder daden is dood."