Afbeelding

120 Thoolse kinderen spelen musical in een dag

De betrokkenheid en interesse van kinderen in kunst, maakt een evenement als de Kunstroute toekomstbestendig. Mede met die insteek wil de organiserende Kunstkring programma bieden voor alle leeftijden: dit jaar staat een musical met 120 Thoolse basisschoolleerlingen op de rol. Ze moeten alles in één dag leren en spelen.

De kinderen van de basisscholen in Tholen beginnen vrijdag 28 april om kwart over tien met de repetities en een krappe zes uren later gaan de gordijnen open en klinken de eerste musicaltonen. Een gedurfd idee om met 120 kinderen zonder enige toneelervaring zo'n productie te maken. Andrea van de Velde heeft er vertrouwen in: ,,Die mensen zijn er iedere dag mee bezig. Het zijn professionals." Toneelgezelschap de Vliegende Speeldoos gaat de kinderen namelijk begeleiden. De acteurs hebben samen veel ervaring en doen dit soort 'musicals in een dag' door heel Nederland. In Tholen gaan ze samen met de kinderen het Bijbelverhaal over Esther op het podium vertolken.

Andrea van de Velde uit Tholen, die vanuit het Kunstkringbestuur de musical initieerde, kende het gezelschap nog uit haar tijd in Kapelle. Ze woont sinds 2014 in Tholen. Aan het begin van het jaar verspreidde ze de aanmeldformulieren en de aanmeldingen stroomden meteen binnen. ,,Ik dacht, binnen een week zitten we vol. Nu zijn er nog tien plekken over en ze verwacht dat die voor volgende week nog wel opgevuld worden. Omdat het om zo'n grote groep kinderen gaat, is het aantal kaarten voor de voorstelling beperkt. Niet alleen ouders, opa's en oma's komen kijken, maar ook andere kinderen.

Lees het hele verhaal in de Eendrachtbode van 20 april. Op de foto een gedeelte van de kinderen die meespeelt in de musical.