Afbeelding

Kerk HHG Tholen schuift op naar Grindweg

De te bouwen kerk van de Hersteld Hervormde Gemeente in Tholen komt volgens een nieuw plan aan de Grindweg. Parkeren kunnen de kerkgangers op het Terreplein. De geplande gezamenlijke parkeerplaats van uitvaartonderneming Amissio en de HHG komt te vervallen.

In de nieuwe situatie staat er een kerk aan de Grindweg. Het gebouw is in de plannen verder opgeschoven. Zo belemmert die niet het zicht van de bewoners van de Prins Bernhardstraat. Die maakten zich vorig jaar per brief kwaad over de plannen voor de bouw van de kerk op de groenstrook in de straat.

,,Veel groen blijft nu bewaard", zegt ouderling Theo Hakvoort van de HHG die in de bouwcommissie zit. ,,Samen met de bewoners gaan we de strook een upgrade geven. Daar wordt samen met hen een plan voor gemaakt." Hakvoort zegt content te zijn met het nieuwe plan. ,,Voor ons is het een mooie plek met een zichtlocatie." De bouwkosten stijgen wel, verwacht de ouderling, maar omdat het kerkgenootschap geen eigen parkeerplaats hoeft aan te leggen met Amissio, spaart het dat geld weer uit.

Lees het hele verhaal in de Eendrachtbode van 4 mei. 

Foto: De kerk staat gepland tussen de bossen. (Beeld: Google Maps).