Persluchtduiken in het zwembad.
Persluchtduiken in het zwembad. Foto:

85 deelnemers zwemvierdaagse

Met 85 deelnemers was de zwemvierdaagse in Aquadintel een succes. Naast het vertrouwde baantjes trekken kon iedereen die dat wilde plezier beleven aan een aantal extra activiteiten, net zoals vorig jaar. Onder andere het Dinteloords bommetje stond in het zwembad op het programma.

Van maandag tot en met vrijdag konden de deelnemers tussen zes en acht uur 's avonds hun baantjes trekken in het bad. Er deden 85 zwemmers mee, vijf meer dan vorig jaar. Dinsdag stond bovendien het springplank hangen op het programma. Daar waagden zich 44 bezoekers aan. Achmed Nur hield het hield het 1 minuut en 47 seconden vol en ging er met de eerste prijs vandoor. Tweede werd Rinz van der Staal met 1.37 minuut en derde Leander van Driel met 1.36 minuut. De extra 'spek-en-bonenprijs', die ook werkelijk uit spek en bonen bestond, was voor Marouan El Marnissy. Op woensdag konden de durfallen zich laten testen met persluchtduiken. Dit gebeurde wel onder begeleiding zodat het allemaal veilig ging. Met 52 deelnemers was het wel even wachten tot men aan de beurt was.

Zure-bommenprijs

Donderdag was het grote Dinteloords bommetje. De bedoeling daarbij was om vanaf de hoogste duikplank een zo groot mogelijk bommetje te maken. Nadat er verschillende onweersbuien waren overgetrokken, kon er uiteindelijk gesprongen worden met 22 deelnemers. In twee beurten werd de hoogste afstand opgemeten. Rico Blok ging er met de titel vandoor met zijn bommetje van 7,10 meter hoog. Tweede werd Geert Verhagen met 6,60 m en derde Nick Pluijgers met 6,50 m. Ook hier was er een speciale prijs: de 'zure-bommenprijs'. Jander de Kort ging met een grote pot augurken naar huis.

Vrijdag werd de week afgesloten met het discozwemmen voor de jeugd tot 16 jaar. Terwijl de overige activiteiten gratis waren, werd hiervoor een vergoeding van drie euro gevraagd. De medewerkers van Aquadintel kijken in ieder geval terug op een gezellige en goed bezochte week.

Bezuinigen

Voor de gemeentelijke zwembaden Aquadintel en De Meerman is in het verleden door de gemeenteraad een bezuiniging op de exploitatie van 141.000 euro afgesproken. Vorig jaar resteerde daarvan nog 69.600 euro. Bij de behandeling van de perspectiefnota is toen besloten om het hierbij te laten. Van de opgenomen bezuiniging is vorig jaar 40.000 euro behaald, voor een belangrijk deel het gevolg van een prijsverhoging van de toegangskaartjes. Op het financieel resultaat blijken de weersomstandigheden een belangrijke factor te zijn.

In Dinteloord is met succes een stichting opgericht - de Vrienden van Aquadintel - die een bijdrage levert aan een kostenbesparing op het zwembad. De leden verrichten hand- en spandiensten, organiseren activiteiten en werven sponsorgelden, Voor De Meermin in Steenbergen is deze formule niet toepasbaar. Daar is de vorming van een beheerstichting onderzocht, maar de financiƫle risico's bleken te groot.

In de jaarrekening 2016 van de gemeente is een uitgavenpost van 606.803 euro voor de twee zwembaden opgenomen, en een inkomstenpost van 240.352 euro.