De jongens eten frietjes op de Groen van Prinstererschool.
De jongens eten frietjes op de Groen van Prinstererschool. Foto:

Basisscholen luiden zomervakantie in

De stoelen en tafels van de basisscholen in Dinteloord staat in de hoek. Donderdag was de laatste dag en en kunnen de kinderen en leerkrachten genieten van een welverdiende zomervakantie. De groepen acht van de scholen hadden eerder in de week hun musical gehad en hun eindfeest. Op de Groen van Prinstererschool nam directrice Anneke Wabeke ook afscheid.

Het weer was gelukkig goed op de laatste schooldag van de basisscholen. Op openbare school de Regenboog was het gehele schoolplein volgezet met verschillende spelletjes onder de noemer 'Expeditie Regenboog'. Voor alle klassen waren er speciale speeltoestellen klaar gezet. Het klapstuk was het spijkerbroek hangen waarbij de kans op een nat pak wel aanwezig was. Ook de lange stormbaan die op het schoolplein stond, was erg in trek bij de kinderen. Nadat ze waren uitgespeeld konden ze genieten van de frietjes die ze in de middag kregen. Bij kinderopvang Kibeo waren de kinderen ook aan het buiten spelen. Met een grote zak met koekjes erbij was het goed toeven onder de bomen. Na de koekjes waren de kinderen niet meer te houden en sloten ze zich aan bij de expeditie. De kinderen van groep 8 werden woensdagavond allemaal thuis opgehaald met een platte kar. Hierbij werden ze één voor één de kar op gezet om vervolgens bij de school te worden afgezet. Voordat hun musical begon, gingen zij nog eerst met zijn allen gourmetten. Na de musical kregen de kinderen nog een gezellige disco waar het einde van hun basisschooltijd werd gevierd. Op hun laatste dag werden ze letterlijk het raam uit gegooid.

De musical van de groep acht van de Groen van Prinstererschool werd opgevoerd in het dorpshuis. 'Help waar is het bruispaar?' werd op woensdagavond opgevoerd met alle ouders, broers en zusjes als publiek. Na hun musical werden alle kinderen opgehaald met verschillende oldtimers om naar de feestlocatie te gaan waar ze hun eindfeest vierden. Op de laatste dag was ook het afscheid van directrice Anneke Wabeke. Zij werd thuis opgehaald en met een speciaal lied onthaald op het schoolplein. Vervolgens kreeg zij op donderdag dan ook een centrale plek op het Raadhuisplein tijdens de vossenjacht. De kinderen van groep acht hielpen mee en werden rond de school gestationeerd als bijvoorbeeld visser of als kampeerder. Ouders van de kinderen werden aan het bakken gezet van pannenkoeken die de kinderen na de vossenjacht met zijn allen gingen eten. Om twee uur kreeg Anneke een receptie op het schoolplein waar alle leerlingen en ouders afscheid konden nemen. Later op de dag gingen alle leerkrachten nog barbecueën.

De musical op de Petrus en Paulusschool werd meerdere keren opgevoerd. Eerst voor de opa's en oma's en een dag later voor de ouders en broers en zussen. 'Het musicalmysterie' werd op de school opgevoerd en nadat alle ouders weg waren werd het brugpieperspel gespeeld door alle kinderen van groep acht. De kinderen mochten kiezen wat zij op woensdag wilden gaan doen en zij kozen om op de school te gaan slapen. Zo werd de aula in beslag genomen door de kinderen en viel men in slaap tijdens het film kijken. Op de laatste dag ging de gehele school naar het zwembad waar de kinderen verschillende spelletjes gingen spelen.

Brandweerwagen

Ze werden ontvangen op een echte rode loper. Er was dan ook rekening gehouden met het motto Hollywood. De hogere groepen speelden rond het diepe bad, de lagere groepen dat rond de kleinere baden deden. Eenmaal terug op school kregen ze frietjes met een snack. De groep acht wachtte nog een eigen afsluitfeest. Ze werden door verschillende oldtimers en een brandweerwagen opgehaald waarna ze naar hun feestlocatie werden gebracht.