Stabiel ledenaantal

Volleybalvereniging Voverdi hoopt nog jaren mee te draaien zoals nu. Kort na de eeuwwisseling lag het ledenaantal op 120. Dat ligt nu rond de honderd en is de laatste jaren stabiel. De twee heren- en vier damesteams spelen in de districtsklasse. Op de woensdagavonden vinden óf de trainingen óf de wedstrijden plaats. Voor de jeugd (acht teams) zijn er soms toernooien op de zaterdag, maar verder zijn ook hiervoor de wedstrijden op woensdag. ,,Iedereen, elke leeftijd, is welkom om eens te komen kijken of zelfs wat te volleyballen'', zegt voorzitter Peter van de Merbel.

Zonnebloem

uit eten

Op dinsdag 11 en woensdag 12 juli is er voor de tweede keer barbecue gehouden bij Restaurant Dintelmond. De Zonnebloem afdeling Dinteloord heeft deze avonden kleinschalige activiteiten georganiseerd om het echt kleinschalig te houden, hadden ze de groep in tweeën gesplitst. De ene avond ging de ene helft eten en op woensdag de anderen.

Jo de Bruijn, Joke van Vlimmeren en Gemmie van der Ham ging de eerste avond mee als vrijwilliger. Zij verzorgden de barbecue om de kosten laag te houden. Woensdag waren Anita Kats, Dientje Nouwen en Petra Wierenga erbij om te helpen. Iedereen kon op het overdekte terras zitten zodat er niemand een nat pak hoefde te halen. Het ijs na afloop viel erg in de smaak. Een Zonnebloem lid wilde maar liefst vier bolletjes en kreeg die ook.

Schaterschat

De peuters van de Dobbelsteen zijn weken aan het oefenen geweest voor hun musical 'de Schaterschat'. Dat betekende verkleed en geschminkt als bij, vlinder, poes, konijn, lieveheersbeestje, kip, leeuw of zelfs boze fee, nieuwe liedjes leren en je rol uit je hoofd leren.

In de laatste schoolweek werd dan de musical ook enkele malen opgevoerd met ouders als publiek. Het verhaal gaat over een schat in het bos waardoor alle dieren vrolijk zijn. De boze feeën worden er echter niet vrolijk van en toveren de dieren in slaap om de schat te stelen. Gelukkig zorgt de leeuw weer voor een nieuwe schat en worden de feeën toch nog vrolijk. Gelukkig komt alles weer helemaal goed. De musical werd begeleid door Juf Wilma en Juf Wendy die ook verkleed in de musical op traden. Na een groot applaus van de ouders gaan de kinderen lekker spelen en smikkelen van de frietjes en ijsjes.

Lees meer over de laatste schooldag en musicals op pagina 8.