De Lattentrappers aan het einde van de 24 uur.
De Lattentrappers aan het einde van de 24 uur. Foto:

8034 euro na 24 uur voetballen

Vanaf vrijdag avond acht uur hebben de leden van FC de Lattentrappers het 24 uur gevoetbald. In de sporthal kwam om het uur een andere tegenstander tegenover hun te staan. Naast het voetballen waren er ook extra andere activiteiten zoals yogalessen, voetballen op een spelcomputer en gezichtsverzorging. In de late uurtjes op de vrijdag was er een stille disco en de band Maïs zorgde zaterdagmiddag voor de muzikale noten. Met het mooie bedrag van 8034 euro werd het 24-uurs toernooi weer succesvol afgesloten. Het geld gaat naar drie goede doelen.

Op vrijdagavond beginnen de Lattentrappers weer aan hun 24 uurs toernooi. Na een lange voorbereiding, waar vele uurtjes zijn ingestoken met het regelen van verschillende activiteiten, werden de 35 leden toegesproken door wethouder Cors Zijlmans en Buitelstee beheerder Hans Bolluijt. De uitputtingsslag was voor vele Lattentrappers overigens langer dan de 24 uur. Al op vrijdagochtend waren ze bezig om alles klaar te zetten en te versieren. Maar nadat de laatste bal had gerold zal er ook nog opgeruimd worden. ,,Slapen doen we later wel'', zegt Tess Stolk die toch even op het terras een powernapje had gedaan voordat ze weer aan een nieuwe wedstrijd ging deelnemen. Bij de 24 wedstrijden die de Lattentrappers moesten spelen kwamen de tegenstanders vooral uit Dinteloord. De teams waren gemengd, maar verschillende ook verdeeld in heren en dames. Met twee maal 25 minuten speeltijd werd er op een sportieve manier gevoetbald. Teams van FC de Driehoek, Fendert dames, Seolto dames en de Zemmers. Helaas waren er toch twee afmeldingen te betreuren. ,,Gelukkig waren deze al weer snel ingevuld door nieuwe teams'', zegt Sebastiaan Vlamings.

Naast het zaalvoetballen waren de randactiviteiten erg in trek bij de leden van de Lattentrappers, maar ook door het opgekomen publiek. De 'bijna' silent disco was erg gezellig. Hierbij werd er enkel muziek gespeeld via koptelefoons. Doordat iedereen ging meezingen, bleef het toch niet helemaal stil. Een van de nieuwe activiteiten was de E-bowl. Met het voetbalcomputerspel Fifa hadden tien deelnemers zich aangemeld om onderling tegen elkaar de strijd aangingen op de digitale voetbalvelden. Ook met de Rocket league, waarbij met auto's gevoetbald. Dit gaf vaak hilarische momenten. In de vroege uurtjes kwam Annemarie de Voogt twee uur lang yoga lessen geven. ,,Dat is puur voor de ontspanning'', zegt Sebastiaan. De dames werden tegen betaling voor het goede doel heerlijk verwend met een gezichtsbehandeling. Alles was te volgen op de SLOS zodat de thuisblijvers ook mee konden genieten van het toernooi.

Hilarische momenten

Tijdens de wedstrijden was de uitslag maar een bijzaak. Voor Dennis van Agtmaal werd het een lange 24 uur, want al na de eerste wedstrijd kreeg hij kramp. ,,Ik wordt te oud voor deze ongein. Hij kon er nog een beetje om lachen. Er waren meer hilarische momenten te beleven. Tijdens de wedstrijd tegen de Oranjevereniging bleef de bal vastzitten in het frame van het basketbal bord. Gelukkig was er nog wel een reserve bal dus kon men wel dor spelen. In de laatste wedstrijd, die tegen familieleden, stond de tegenstander niet met vier maar ineens met zes spelers op het veld. In die laatste wedstrijd liep twee minuten voor het einde van het toernooi Linda van Tricht toch helaas een kleine blessure. Ze kwam ongelukkig in botsing waarbij ze haar enkel flink verzwikte. Een pleister op de wonden was dat zij toch tot de meest waardevolle speelster werd uitgeroepen door haar teamleden. De goede doelen voor deze editie van het toernooi waren de EHBO van Dinteloord, Lydia Testers voor haar Muskathlon die zij gaat lopen in Sumba Indonesië en het derde doel was de zorghoeve de Ruige velden. Met het opgehaalde bedrag van 8034 euro voor drie goede doelen werd de zesde editie afgesloten en het glas geheven op een succesvol toernooi.