Marijke Wijnmalen op archieffoto.
Marijke Wijnmalen op archieffoto. Foto:

Marijke Wijnmaalen Zilver bij NK atletiek in Utrecht

Marijke Wijnmaalen is bij het onderdeel polsstokhoogspringen voor vrouwen in Utrecht als tweede geƫindigd met een hoogte van 4.11 meter. De wedstrijd werd dit jaar in Utrecht gehouden en voor het onderdeel polsstok was gekozen voor het Vreeburg, midden in Utrecht.

Wijnmalen begon haar wedstrijd op 3.71 m en zij had daar een poging voor nodig. Vervolgens ging zij ook over 3.91 m waar zij twee pogingen voor nodig had. De lat ging naar 4.01 m Op deze hoogte waren er nog vijf dames in de wedstrijd. Anita Karregat en Rianne Galiart vielen op deze hoogte af. Voor Rianne, achtvoudig kampioen op dit onderdeel, was dit haar laatste NK.

Marijke had voor de 4.01 twee sprongen nodig en Robin Wingbermuhle ( Rotterdam Atletiek) ging er in een keer overheen. De lat ging naar 4.11, Marijke ging er in een poging ruim overheen. Dit is een nieuw persoonlijk record voor haar. Voor Robin was deze hoogte het einde van haar wedstrijd en won brons.

De regerend kampioene, Femke Pluim begon haar wedstrijd op 4.21 m. Daar ging zij makkelijk overheen en prolongeerde hiermee haar titel. Femke probeerde nog over 4.36 te komen maar dat lukte niet. Zilver dus met een nieuw pr voor de Dinteloordse. Zij lijkt precies op tijd in een goede vorm te steken. Dat is ook nodig want van morgen tot en met maandag is ze met het Nederlandse team naar het EK onder 20 in Grosseto in Italiƫ. Hier komt de top van Europa naar toe (31 deelneemsters).