Tot het gereedkomen van de wegwerkzaamheden, vrijdagavond, was de toegang tot Dinteloord via de Steenbergseweg volledig afgesloten.
Tot het gereedkomen van de wegwerkzaamheden, vrijdagavond, was de toegang tot Dinteloord via de Steenbergseweg volledig afgesloten. Foto:

Gemeente: graag eerder aan Steenbergseweg begonnen

Niet maandag, maar al vrijdagavond kon het verkeer weer over de Steenbergseweg/Dinteloordseweg (N259). Nog wel met enkele uren vertraging, omdat een fikse onweersbui het aanbrengen van de belijning op het nieuwe asfalt verhinderde. Twaalf dagen lang moest het autoverkeer tussen Dinteloord en Steenbergen omrijden.

Meerdere raadsfracties trokken de voorbije weken bij de gemeente aan de bel naar aanleiding van vragen die ze van Dinteloorders kregen. Veelal klachten over het gedrag van automobilisten. Michel Lambers van de Volkspartij vroeg om passend toezicht voordat de Muzafeesten begonnen. Gesignaleerde problemen: verkeer dat vanuit de Symbiose tegen het eenrichtingsverkeer in over de Molendijk rijdt; te hard rijden; verkeer dat zich langs afzettingen probeert te wurmen; baldadige jeugd die straatmeubilair verwijdert.

Bij de gemeente was al duidelijk, dat weggebruikers met allerlei trucs en smoesjes probeerden de aangegeven omleidingsroutes te omzeilen. En dat verkeersregelaars en handhavers verbaal het nodige over zich heen kregen. Twee dagen na het begin van de werkzaamheden besloot de gemeente het aantal verkeersregelaars uit te breiden naar vier. Ook besteedden de bijzondere opsporingsambtenaren in hun routes specifiek aandacht aan de situatie. En de politie zegde extra toezicht toe.

Esther Prent noemde in vragen namens Gewoon Lokaal de timing van het karwei 'verre van ideaal', gezien de start van het nieuwe schooljaar, en de diverse evenementen in deze periode (Muza, Groot Steenbergen Cup en jaarmarkt). De gemeente was graag eerder begonnen, maar de aanbesteding liep vertraging op. Een tijdelijk parkeerverbod voor een deel van de Molendijk, door Prent genoemd, is bewust niet ingesteld om hardrijden tegen te gaan.

Wat Prent ook aanstipt, is dat bij reizigers voor de tijdelijke bushalte extra kosten zijn gerekend. Volgens de gemeente is dat een verantwoordelijkheid van vervoersbedrijf Arriva.