Team Dinteloord bij het vertrek in Bleiswijk.
Team Dinteloord bij het vertrek in Bleiswijk. Foto:

Dikke vier mille voor KWF

Een negentien leden tellend team uit Dinteloord en Fijnaart deed zondag mee aan de Ride for the Roses. Ze haalden bijna 4750 euro op voor het goede doel, KWF Kankerbestrijding.

Via allerlei acties was er door alle teamleden in de voorgaande maanden geld opgehaald. Bij sponsoren binnen en buiten de regio, en bij familie en vrienden. Er waren sponsoren die per gefietste kilometer betaalden, anderen droegen bij met een ontbijt of een frietje. Van de negentien fietsten er negen de route van honderd kilometer, melden Patrick Konings en René van Sundert. De start was in Bleiswijk, en er werd gereden door de gemeente Lansingerland in het Groene Hart.

De Ride fort he Roses is altijd een dag met een lach en een traan, omdat elke deelnemer op zijn eigen manier mweet wat kanker is. Toen bij de start het lied The Rose werd gezongen, blonk bij iedereen wel een traan in de ogen.

Aan de twintigste Ride fort he Roses deden ongeveer zevenduizend fietsers mee. De opbrengst voor het goede doel was 675.461 euro.