Suiker Unie draait weer

Maandag is bij Suiker Unie in Dinteloord de bietencampagne gestart. Deze duurt tot de laatste week van januari. Bestuursvoorzitter Dirk de Lugt van moederbedrijf Cosun verwacht een prima opbrengst. Voor West-Brabant zal dat 90 ton bieten netto per hectare zijn, met een suikergehalte van 16,7 procent. Suiker Unie neemt een compleet nieuw washuis in gebruik, wat het mogelijk maakt om meer dan 28.000 ton bieten per dag te verwerken.

Het nieuwe Cosun Innovation Center, op het AFC Nieuw Prinsenland, zet op 14 oktober de deuren open voor het publiek. Het biedt onderdak aan bedrijfsonderdelen die zich bezig houden met innovatie van producten en van processen in de fabrieken. Het is deze zomer in gebruik genomen. Vanuit Roosendaal zijn Cosun New Business & Innovation, Cosun Research & Development (voorheen Cosun Food Technology Centre) en Cosun Biobased Products er naar overgebracht. Begin 2018 volgt het IRS (Instituut voor Rationele Suikerproductie) uit Bergen op Zoom.

Nieuw beleid evenement

Het evenementenbeleid van de gemeente is na zes jaar toe aan herziening. Inwoners, evenementenorganisaties en hulpdiensten kunnen tijdens een beeldvormende vergadering in het gemeentehuis hun mening kwijt over het huidige beleid, en ingaan op ontwikkelkansen en verbeterpunten. In deelsessies worden, aan de hand van stellingen, de meningen 'opgehaald'. Is er ruimte voor meer evenementen, of moet er juist gespreid worden? Is er behoefte aan één groot evenemententerrein?, zijn enkele voorbeelden.

De vergaarde informatie wordt gebruikt voor het opstellen van een uitgangspuntennotitie, die in oktober door de gemeenteraad wordt besproken. Deze vormt de basis voor het nieuwe beleid dat begin volgend jaar wordt vastgesteld.

Belangstellenden voor de beeldvormende vergadering, op maandag 18 september om half acht in het gemeentehuis, kunnen zich aanmelden bij de raadsgriffie: c.vandipte@gemeente-steenbergen.nl of 0167-543368.