TAVENU verzorgde twee optredens bij Korenlint.
TAVENU verzorgde twee optredens bij Korenlint. Foto:

Veelzijdig TAVENU zingt in sfeervol Haarlem

Gemengde zangvereniging TAVENU uit Dinteloord is het nieuwe seizoen zaterdag enthousiast begonnen met deelname aan Korenlint in Haarlem. Dit muzikale evenement wordt jaarlijks georganiseerd in het weekend van Open Monumentendag.

TAVENU, onder leiding van Meike Warmoeskerken, koos zaterdag voor een gevarieerd programma, waarin de veelzijdigheid van het koor goed naar voren kwam. Zo werd onder andere het serieuze Pater Noster van Albert de Klerk gezongen, maar ook Gabriella's Song, uit de Zweedse film As It Is In Heaven, gevolgd door het bekende Ritme van de Regen in een bewerking van Jetse Bremer.

Het publiek in Haarlem kon twee dagen genieten van koorzang in vele toonaarden. En dat in de sfeervolle binnenstad, die qua historie en monumentale gebouwen veel te bieden heeft. Er deden 110 koren mee uit alle delen van het land. Ze traden op in kerken en openbare ruimten. TAVENU zong eerst in de Remonstrantse kerk, het tweede optreden was in de Philharmonie.

Het Dinteloordse koor onderbrak de terugreis bij Restaurant Mauritz in Willemstad, waar koorleden en partners toostten op het nieuwe zangseizoen en genoten van een uitgebreid diner.

TAVENU repeteert iedere donderdagavond van kwart over acht tot kwart over tien in de zaal van Restaurant Thuis!. Nieuwe leden zijn welkom, belangstellenden mogen vrijblijvend komen luisteren.