Aquadintel sluit seizoen af met 30.000 zwemmers

Zwembad Aquadintel kon zondag, op de laatste dag van het seizoen, de 30.000ste bezoeker verwelkomen. Traditiegetrouw was er in dit weekend een slaapfeest; ruim veertig kinderen bleven, samen met begeleiding, slapen in tenten en caravans.

Natuurlijk werd er heerlijk gegeten, en verschillende spelletjes gedaan. Het plan om mensen onder water uit een auto te laten komen, ging niet door wegens te weinig aanmeldingen. Op het laatste moment werd iets anders bedacht: maandagavond mochten honden komen zwemmen. ,,Het is al vaker gevraagd of dit een keer kon op de slotdag'', zegt badmeester Stefan van der Pluijm. Dit keer kon het, omdat de folie in de baden wordt vervangen. De aanmeldingen stroomden binnen. In totaal kwamen twintig honden naar het zwembad. Ook hun baasjes mochten mee het water in.

Afhankelijk van de schofthoogte mochten de honden in het zwembad springen. De ene hond sprong er direct in, terwijl de ander het een beetje eng vond. De kleinere honden konden in het kleine bad terecht, de grotere mochten in het diepe bad. Het waterniveau was speciaal verhoogd, zodat de viervoeters er makkelijker uit konden.

Kampvuur

Vanaf dat Aquadintel in het voorjaar de poort opende, was het goed zwemweer. Al in de eerste week steeg het kwik naar dertig graden, wat leidde tot een grote drukte. Dat bleef zo tot aan de zomervakantie. In die vakantieperiode was het weer een stuk minder, maar de echte zwemfanaten bleven komen.

Traditiegetrouw wordt het seizoen afgesloten met het slaapfeest op het zwembad. Na afloop van het diplomazwemmen, en nadat de kinderen hun diploma's hadden opgehaald, werden langzamerhand de tenten opgezet en de caravans op hun plek gezet op de ligweide. Behalve zwemmen konden de kinderen verschillende spelletjes doen, zoals knutselen, sjoelen en de toren van Pisa. Uiteraard werd er, nadat het donker was geworden, een kampvuur gemaakt waar iedereen omheen kon gaan zitten. Men genoot van een hapje en drankje. En er werden ook weer verschillende spelletjes gespeeld. Van vlaggen zoeken tot 'Ik hou van Holland'. Het was erg laat voordat iedereen naar zijn tentje of caravan ging.

Zondagmorgen werd er, toen iedereen wakker was, gezamenlijk ontbeten. Daarna kon er opnieuw nog gezwommen worden. Verder is het traditie getrouw dat de begeleiders met hun kleren aan te water gaan, al dan niet vrijwillig. De kinderen mochten pinata's (figuren gevuld met snoep) kapot slaan, en de dag werd feestelijk afgesloten met een disco.