De buurtbarbecue van de Nieuwe Haven was een succes.
De buurtbarbecue van de Nieuwe Haven was een succes. Foto:

Buurtbarbecue bij Nieuwe Haven geslaagd feestje

Gastvrijheid staat bij tanteLouise hoog in het vaandel en dus ook bij woonzorgcentrum de Nieuwe Haven. Dus wilde men iets organiseren voor zowel de bewoners als de buren in de directe omgeving van het bejaardentehuis. Op de eerste woensdag in september ging de eerder – in verband met de hitte – afgelast barbecue alsnog door.

Vorig jaar is het 50-jarig bestaan van de Nieuwe Haven gevierd met bewoners, vrijwilligers en medewerkers. Iedereen ervoer de activiteiten rond dit jubileum als waardevol en leuk. Zo ontstond het idee om in 2017 iets te organiseren met de buren erbij. Dat werd een buurtbarbecue. ,,Uiteindelijk beter een goede buur dan een verre vriend'', zegt locatiemanager Peter de Kock.

De bewoners van het Zuideinde en de De Ruyterstraat, met vrijwilligers, personeel en bewoners van het woonzorgcentrum en de aanleunwoningen werden uitgenodigd. Ruim 125 mensen gaven daar gehoor aan. De barbecue was in juni gepland. Maar het erg warme weer maakte dat het niet verantwoord was om met z'n grote groep mensen te vertoeven in de grote tent achter het woonzorgcentrum. Daarom werd de barbecue afgeblazen. Op de eerste woensdag van september ging het alsnog door, en onder bijzonder goede weersomstandigheden.

Niet alleen het feestje zelf was een bijzonderheid voor de bewoners van de Nieuwe Haven. Ook de manier waarop de tent werd gebouwd, en de vele stoelen en tafels werden vervoerd, was een lust om te zien. Onder het genot van muziek van het Duo de Buren uit Steenbergen genoten de aanwezigen van de lekkernijen die medewerkers van slagerij Littooij op de barbecue bereidden, en die werden geserveerd door de vele vrijwilligers die de Nieuwe Haven rijk is.