Werk 71 kunstenaars bij kunst- en crearoute

Voor de kunst- en crearoute die zaterdag in Dinteloord wordt gehouden, hebben zich 71 deelnemers aangemeld. Van elk van hen is op een of twee plekken in het centrum werk te zien. Ook de kinderen van de basisscholen zijn mooie dingen aan het maken. Belangstellenden kunnen het tussen tien en vijf uur allemaal komen bekijken.

Nederpop aan de Dintel organiseerde twee jaar geleden voor het eerst een kunst- en crearoute. Vorig jaar kwam de vraag opnieuw, maar het koor besloot om dit eens in de twee jaar te doen. Uitgangspunt is dat uitsluitend Dinteloordse kunstenaars meedoen. Met deelnemers aan de eerste editie die hun medewerking voor een vervolg al hadden toegezegd, was een groot deel al ingevuld. Een oproep voor meer deelnemers leverde volop reacties op, en zo kan de organisatie werk van 71 kunstenaars laten zien. Dat gebeurt in winkels en bedrijfspanden in het centrum, maar ook een aantal particulieren stelde zijn woning beschikbaar. Verder zijn de Gereformeerde kerk en de leegstaande Petrus en Pauluskerk in de route opgenomen. De kunstenaars kunnen vooraf kennismaken met de particulieren en ondernemers bij wie hun werk komt te staan.

In de laatstgenoemde kerk kunnen de kunstenaars zelf spullen meenemen om hun werk te exposeren. Ook in het dorpshuis zijn veel werken te zien. Daar is het startpunt, waar bezoekers een routebeschrijving kunnen afhalen. Hierop staat aangegeven welke kunstenaar waar met welke kunst te zien is. Verder staat in het dorpshuis een miniatuur replica van de Suikerpee, en maker Hans Hanssen is aanwezig om vragen te beantwoorden. Ruud Temminck brengt muzikale kunst ten gehore.

Naast de kunstenaars zijn ook de kinderen van de basisscholen bezig om dingen te maken die zaterdag te zien zullen zijn.

Een delegatie van de gemeenteraad komt eveneens naar de kunst kijken. Hun kernbezoek was voor komende zaterdag gepland, en daarom wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om te zien wat er allemaal gedaan wordt in Dinteloord.