Milan en Pip Luykx in het Vogelhuis.
Milan en Pip Luykx in het Vogelhuis. Foto:

Superdag op Tiengemeten

Milan en Pip Luykx uit Dinteloord hebben een fotowedstrijd gewonnen van Natuurmonumenten. Zij mogen nu een naam bedenken voor het nieuwe Vogelhuis XXL in Speelnatuur op Tiengemeten, én er een kindferfeestje houden.

Het afgelopen seizoen konden kinderen zo 'OERRR' mogelijk poseren bij het nieuwe Vogelhuis XXL in Speelnatuur. Dit vogelhuis is aan het begin van het seizoen speciaal gemaakt en neergezet in verband met het eerste lustrum van Speelnatuur. Een jury koos uit de vele inzendingen die van Milan en Pip Luykx als 'OERRRste' foto.

Peter Impens, bedenker en jurylid van de fotowedstrijd van Natuurmonumenten, is en blijft trots als hij voor het derde jaar al die prachtige inzendingen ziet. ,,Het is altijd weer lastig kiezen, want van iedere foto spat het speelplezier af. Deze foto sprong er toch uit omdat hij stoere speelsheid uitstraalt. En, ook belangrijk, ze zijn met zijn tweeën; samen zijn is belangrijk om echt goed te kunnen te spelen. Dat zien we iedere dag weer in Speelnatuur.''

De familie Luykx kwam op 16 augustus vanuit Dinteloord naar Tiengemeten voor een dagje Speelnatuur. Ze schreef bij haar inzending: 'We hebben een superdag gehad op Tiengemeten, met een groot compliment aan alle vriendelijke vrijwilligers... echt TOP!'

Tiengemeten is een eiland in het Haringvliet, in Zuid-Holland. Sinds 1997 beheert Natuurmonumenten het als een natuurgebied. In 2012 is Speelnatuur geopend: meer dan 4,5 hectare bomen, beekjes, bloemen, blubber en beesten. Speelnatuur Tiengemeten is een ruig dagje uit voor het hele gezin. En OERRR is het jeugdprogramma van Natuurmonumenten, dat kinderen tot 12 jaar op een speelse manier de natuur laat ontdekken.