De voormalige modezaak Chrisje was ook in beeld, maar het Bakhuys koos tóch voor bakkerij Bunt.
De voormalige modezaak Chrisje was ook in beeld, maar het Bakhuys koos tóch voor bakkerij Bunt. Foto:

'Als product goed is, dan komen de mensen wel'

Vervolg van voorpagina

Volgend jaar in de carnavalsvakantie krijgt de winkel hetzelfde uiterlijk als die in Steenbergen. ,,Ik hou van openheid in mijn bakkerij'', zegt Bastiën. Als dat allemaal voor elkaar is, worden in Dinteloord voortaan alle producten gebakken, inclusief het banket. Ook zal dan de oven van Steenbergen naar Dinteloord verhuizen, wat de capaciteit vergroot naar 300 broden per uur.

Samenwerking

Ze zullen dan wel steeds alles moeten wegbrengen naar Steenbergen. ,,De bus is al besteld'', lacht Bastiën. In hun bakkerij hebben ze, naast de normale, ook extra producten. ,,We houden niet van standaard'', zegt Irene. Het Bakhuys werkt samen met verschillende ondernemers in de regio. Zo is er het Poolse brood dat bij een supermarkt in Steenbergen ligt, en zijn de kersenkoeken een prima product door de samenwerking met de Zuylenhoeve in Heijningen. ,,Het bierbrood van het Witte Kruis maken we ook zelf'', vult Irene aan.

,,We houden er ook van om leuke dingen te doen'', zegt Bastiën. ,,Dat maakt het tot een mooi beroep.'' Televisieprogramma's zoals Heel Holland Bakt zijn een stimulans voor Irene en Bastiën, en daardoor zien ze mogelijkheden in Dinteloord. ,,Als het product goed is, zijn mensen bereid om er voor naar de bakkerij te komen'', zeggen ze. ,,We zullen wel wat extra personeel nodig hebben'', aldus Irene. De Westbrabander spreekt het ondernemerspaar in hun nieuwe aanwinst. ,,Eigenlijk moet ik terug naar de winkel, maar het liefste wil ik hier direct aan de slag'', zegt Irene. De medewerkers kregen de bakkerij in Dinteloord in het weekend te zien, ze moesten het tot dan toe doen met enkele plaatjes.