Voorzitter Tampoebolon van de Dorpsraad wandelt met de raadsleden door de Westvoorstraat. Op de voorgrond Dinteloorder Jurgen Huibregts.
Voorzitter Tampoebolon van de Dorpsraad wandelt met de raadsleden door de Westvoorstraat. Op de voorgrond Dinteloorder Jurgen Huibregts. Foto:

Dorpsraad heeft wensenlijst voor raadsleden

Invulling van het braakliggend terrein aan de Oostvoorstraat. Lege winkelpanden. Windmolens. Stimuleren van woningbouw. Behoud van voorzieningen. Het afblazen van het verkiezingsdebat. De afvaardiging van de gemeenteraad die zaterdagmiddag Dinteloord bezocht, kreeg via de Dorpsraad tal van zaken aangereikt.

Hakim Tampoebolon, Desi Dingemans en Peter Boots van de Dorpsraad ontvingen de raadsleden in het Dorpshuis. Op twee zaterdagen bezocht de raad alle woonkernen, omdat ze meer duidelijkheid wil krijgen over wat er in elk van die kernen speelt. Na Nieuw-Vossemeer en De Heen sloot Dinteloord zaterdag de rij. De afvaardiging bestond uit de Dinteloordse raadsleden Esther Prent (Gewoon Lokaal), Jurgen Huibregts (CDA) en Tim Huisman (Steenbergen Anders), en hun collega's Nicky Broos en Kees Gommeren van de VVD, Ger de Neve en Michel Lambers van de Volkspartij, Eric van der Spelt van D66 en Wilma Baartmans van Gewoon Lokaal, evenals raadsgriffier Lenneke van der Meer. Jeroen Weerdenburg (CDA) had, als waarnemend voorzitter van de gemeenteraad, de leiding over de groep.

Voorzitter Tampoebolon van de dorpsraad sprak zijn waardering uit over de positieve veranderingen en ontwikkelingen die bij de gemeente hebben plaatsgevonden en nog gaan plaatsvinden. Hij doelde mede op het kernbezoek, een moment dat politiek en dorpsraad bij elkaar zitten om te praten over wat er speelt in een kern. Hij bedankte de gemeente voor het besluit ten aanzien van het kunstwerk op de rotonde. ,,Hopelijk zijn op 10 oktober alle vergunningen er en kan het kunstwerk daadwerkelijk geplaatst worden.'' Teleurgesteld was hij over het afblazen van een verkiezingsavond, die de Dorpsraad had gepland om van alle partijen te horen hoe ze dachten over het wensenlijstje dat de Dorpsraad voor Dinteloord had opgesteld. De wens werd uitgesproken om zo'n bijeenkomst alsnog te organiseren.

Wensen

Tampoebolon vertelde de dames en heren politici dat Dinteloord een levendig en bruisend dorp is met veel evenementen. Hij noemde de Kunst- en crearoute die juist zaterdag aan de gang was. Een goed voorbeeld van hoe zaken worden opgepakt en veelal ook slagen. De ontwikkelingen in het dorp hebben, zei hij, een positieve werking gehad op de inwoners. ,,Zo is het mogelijk om een kerstconcert te geven in de Hervormde kerk, wat tevoren in Katholieke kerk plaatsvond. Zoiets was dertig jaar geleden absoluut ondenkbaar.''

Veel raadsleden noemden de contacten tussen gemeente en dorpsraad een positieve ontwikkeling. Iets wat frequenter zou mogen gebeuren.

Vervolg zie pagina 4.