Afbeelding

Prinsenland sleept er na rust op eigen veld een punt uit

Het begin van de eerste competitiewedstrijd op sportpark Molenkreek was zaterdag nog feestelijk. Het 500ste lid werd gehuldigd en mocht met aanvoerder Sven Damen naar de middenstip, samen met de scheidsrechter en de aanvoerder van tegenstander Den Bommel. In de 37ste minuut keken de in het geel gestoken Dinteloorders echter tegen een 0-1 achterstand aan. Jacco de Gast maakte in de tweede helft gelijk, zodat Prinsenland toch nog een punt overhield.

Eigenlijk zouden de Dinteloorders met een uitwedstrijd beginnen, maar de opknapbeurt van het hoofdveld in Den Bommel bleek nog niet klaar. Daarom werd de 3 februari 2018 geplande return nu maar gespeeld op het veld van Prinsenland.

De gelen domineerden de eerste helft, al kwamen de in het blauw gestoken bezoekers er soms gevaarlijk uit, zoals in de tiende minuut. Maar de voorzet werd niet benut. Trainer Erwin van der Woerdt maakte zich dan ook een paar keer heel boos omdat hij vond dat Prinsenland onder de maat acteerde. Zeker toen Den Bommel 0-1 maakte, reageerde de trainer van de Dinteloorders vol vuur. Een snel genomen vrije trap werd goed ingeschoten. Toen keeper Leest de bal niet goed onder controle kreeg, was het in tweede instantie toch nog raak.

Eerste geel

Er moest een schepje bovenop en Dorus Bakker nam die oproep serieus. Na een tweede overtreding liep hij echter de eerste gele kaart van deze competitie op. Jacco de Gast probeerde het met een afstandsschot, maar de bal ging over. Tim den Houting kopte naast. Aan de andere kant liep doelman Joeri Leest uitstekend uit om een doelpoging van Den Bommel te voorkomen.

Tijdens de rust overlegden Erwin van der Woerdt en assistent-trainer Henk de Graaf hoe in de tweede helft de bakens verzet konden worden. Prinsenland liet zich steeds meer gelden en de doelman van de bezoekers moest enkele keren optreden. Den Bommel liet de voorsprong echter moeilijk varen en in de 55ste minuut had de ploeg uit Goeree-Overflakkee een kans om 0-2 te maken. Tot twee keer toe werd de bal echter van de lijn gehaald.

Prinsenland nam het initiatief weer en kreeg loon naar werken. In de 58ste minuut lukte het Jacco de Gast om het evenwicht te herstellen met een fraaie treffer: 1-1. Prinsenland probeerde door te gaan en Den Bommel moest steeds verder achteruit, maar de Dinteloorders scoorden niet meer. Prinsenland moest het in deze openingswedstrijd van de voetbalcompetitie 2017/2018 doen met één punt.