Stemmen op Levensboek

Het Levensboek: een cadeau voor elke boreling in de gemeente Steenbergen. Elk hoofdstuk begint met een stukje historie, verder kan de bezitter ervan het eigen levensverhaal erin optekenen. Het idee komt van Expeditie Nassau, die als doel heeft het vestingverleden van Steenbergen nieuw leven in te blazen. Het Levensboek is genomineerd voor de Brabantse Erfgoedprijs 2017, en is één van de drie finalisten. Het publiek bepaalt de winnaar, door te stemmen (tot 1 oktober 23.59 u.) via www.erfgoedbrabant.nl/stem. Die winnaar krijgt een geldbedrag én een jaar lang professionele begeleiding. Los van de prijs geven de wethouders Petra Lepolder en Cor van Geel aan dat het Levensboek er in ieder geval komt.

Herdenking Watersnood

Op 1 februari volgend jaar is het 65 jaar geleden dat de Watersnoodramp plaatsvond. In verband met dat lustrum wordt in het Watersnoodmuseum te Ouwerkerk een nationale herdenking georganiseerd. Het gemeentebestuur heeft besloten daaraan 250 euro bij te dragen.

Op het grondgebied van de huidige gemeente Steenbergen waren destijds 67 slachtoffers te betreuren: zeven in Dinteloord, tien in Steenbergen en vijftig in Nieuw-Vossemeer. In de gemeente Fijnaart en Heijningen kostte de overstroming 76 mensen het leven.

Volharding

In het Dorpshuis is er vanavond (woensdag) van half acht tot negen uur een open repetitie van harmonie Volharding. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen.