Afbeelding

Joost van Eenennaam met derde plek beste Tholenaar

Met een derde plek was Joost van Eenennaam de beste speler van Denk en Zet, bij het vierde open jeugdschaakkampioenschap van Tholen. In Sassegrave in Scherpenisse namen 56 schakers het tegen elkaar op.

Het Thoolse toernooi is onderdeel van de Zeeuwse Grand-Prixcyclus. Dit is een serie jeugdschaaktoernooien waarin de deelnemers zoveel mogelijk punten moeten verzamelen. Het totaal aantal behaalde punten is uiteindelijk bepalend voor de plaats in de eindrangschikking.
De deelnemers in Scherpenisse kwamen van alle Zeeuwse, en enkele Belgische, schaakclubs. Er is in drie groepen gespeeld: ABC, D, en EF. Er waren geldprijzen voor de beste AB- en C-speler, en bekers voor de D-, E- en F-groep. Toernooiwinnaar werd Bas van Dooren van 
Landau Axel. De resultaten van de deelnemers van Denk en Zet: Groep ABC: 7. Juan de Graaf (B), 10. Daniël Scherpenisse (B), 12. Ard van Luik (C), 13. Koen Hakvoort (C), 14. Joep Oomens (B), 18. Jacco Eerland (C), 19. Floris Eerland (C). Groep D: 14. Jonathan Quist, 17. Joan Eerland, 18. Mariët Wesdorp, 21. Ruud van Luik, 22. René Rajtar.