Logo eendrachtbode.nl

Laatste colorrun van StaVoord6 door verminderde belangstelling

Het was zaterdag de laatste colorrun van de stichting StaVoord6. Volgens voorzitter Ivo Slokker is het nieuwtje na drie edities er van af. Zo'n 750 deelnemers lieten zich op vijf plekken bepoederen. Naar nu blijkt voor het laatst onder de vlag van StaVoord6.

,,De kans is niet zo groot dat we het volgend jaar weer doen. We hebben nu drie mooie jaren gehad. Het nieuwtje is er af. Daarnaast zijn er ook vele andere activiteiten op Tholen waar mensen voor kunnen kiezen. Er is gewoon minder animo.'' Vorig jaar waren er ruim 1100 deelnemers. Ook de kosten voor het organiseren van zo'n evenement lopen op, zegt hij.

Er zijn onder meer kosten voor de aanschaf van de brillen voor de deelnemers, het poeder, de dranghekken, de tent en het podium. ,,Alles wordt gecontroleerd. Je moet heel creatief zijn om het voor weinig geld te doen. Zo moeten we van de Veiligheidsregio twaalf vrijwilligers van het Rode Kruis inzetten. Dat is allemaal prima, maar daar zijn wel kosten aan verbonden. De verkeersregelaars van de Oosterscheldestappers doen het gratis.''

16 reacties
Meer berichten