Logo eendrachtbode.nl

Woningen in Rabobank Sint-Maartensdijk

Sint-Maartensdijk krijgt een oppepper nu bouwbedrijf Krijger uit Poortvliet de panden van de Rabobank op de Markt gaat verbouwen tot appartementen en woningen. In het hoofdgebouw komen drie appartementen boven een commerciële ruimte (kantoor of winkel) en in de panden ernaast vier woningen.

Na ruim drie jaar krijgt het pand een nieuwe bestemming. De Rabobank sloot op 1 september 2013 de deuren. Samen met de vestiging van de bank in Sint-Annaland. Het pand in de smalstad kreeg geen nieuwe bestemming, het pand in Sint-Annaland was al verkocht voordat de bank eruit was. Wel bleef de geldautomaat in het gebouw aan de Markt in Smerdiek staan. Daar moet nu een andere plaats voor gevonden worden.

Dinsdagochtend ondertekenden bankdirecteur Ad de Korte en directeur Landré Schrijver van het bouwbedrijf de overeenkomst voor de verkoop en de aankoop van het pand.

Goede bestemming

De Korte is blij dat er nu een eind komt aan de leegstand, maar benadrukt dat het voor de bank uitmaakt wie de koper zou worden en wat er met het pand zou gebeuren. ,,Het is van groot belang dat het een goede bestemming krijgt.'' Volgens de directeur is het verbouwen van het pand tot appartementen en woningen een aanwinst voor de Markt en voor Sint-Maartensdijk, zegt hij. ,,Dit project is op de toekomst gericht. We kunnen het ons als bank niet permitteren dat we dit gebouw verkopen aan iemand die het tien jaar lang leeg laat staan.''

Volgend jaar bouwen

Dat is Schrijver dan ook niet van plan. Hij wil begin volgend jaar al kunnen beginnen met de verbouwing. ,,Tot eind dit jaar zijn we bezig met de voorbereiding en de start van de verkoop. Dan kunnen we begin volgend jaar beginnen met de bouw.''

reageer als eerste
Meer berichten