Logo eendrachtbode.nl

Priscilla van den Berg geeft 25 jaar les bij Dodi-Dodi

Ze had niks in de gaten en ze wist ook niet dat ze al 25 jaar les geeft aan de eilandelijke volksdansvereniging Dodi- Dodi. Maar maandagavond werd dansdocente Priscilla van den Berg in het zonnetje gezet.

Dat gebeurde in de kleine zaal van de Wimpel in Sint Philipsland waar de dansgroep wekelijks oefent. De hele avond stond in het teken van haar jubileum. Gedanst zou er niet worden. Maar toen muziekvereniging Concordia een serenade kwam brengen, gingen de voetjes toch van de vloer. Er werd spontaan een polonaise ingezet. Met de docente voorop. Een zwierige rij in een rondje rond de tafel op de vrolijke klanken van de muziek. Dansen op levende muziek, terwijl de dansers altijd oefenen op muziek van een cd.

Beide verenigingen repeteren op dezelfde avond. Ze kennen elkaar vanaf september 2013 toen de dansgroep in het dorpshuis kwam oefenen. Het is het derde onderkomen voor Dodi-Dodi. Na zestien jaar in de voormalige kleuterschool in Sint-Maartensdijk (inmiddels afgebroken) en vijf jaar in de Wellevaete in Sint-Annanland.

Zowel Priscilla als de leden roemen de vloer van de kleine zaal. ,,In de Wellevaete was de vloer stroever. In het begin hadden we zelfs blessures'', vertelt de 53-jarige docente. In de Wimpel gebeurt dat niet. ,,Maar dat kan ook komen omdat we wat voorzichtiger zijn gaan dansen'', relativeert ze.

reageer als eerste
Meer berichten