Logo eendrachtbode.nl

Arno Anthonisse wil in zijn laatste SPS-jaar afscheid nemen met prijs

In goed overleg hebben SPS en Arno Anthonisse besloten om aan het eind van het seizoen uit elkaar te gaan. Anthonisse is een kind van de club en bezig aan zijn vierde jaar als hoofdtrainer. De 34-jarige coach is pas vader geworden, heeft een drukke baan als bedrijfsleider bij de chemische multinational Caldic, kan relativeren maar is ook een winnaar, zowel in als buiten het veld. ,,Elk spelletje speel ik om te winnen, nooit voor de lol. Dat kan mijn familie bevestigen." 

Het besluit om te stoppen bij SPS kwam niet uit de lucht vallen. Beide partijen voelden aan dat het goed is geweest. Anthonisse is er nuchter onder. Hij weet dat bij SPS door de bank genomen een trainer slechts twee jaar aanblijft. ,,Ik ben blij dat ik er twee seizoenen aan vast heb kunnen plakken.'' Zijn dienstverband bij SPS kent in feite ook twee onderscheidende periodes.

Uitgeholde selectie

In het eerste tijdvak moest Anthonisse het noodgedwongen doen met een smalle en uitgeholde selectie, nadat een reeks van geroutineerde spelers om diverse redenen afhaakte. Bouwen aan een nieuw team was het motto. De prestaties voerden even niet de boventoon.

Hoogtepunt

Vorig jaar was alles anders. SPS deed tot het einde mee voor het kampioenschap, om in het zicht van de haven te stranden. Acht minuten voor het einde van het cruciale duel tegen Wemeldinge ging het mis. Soms ziet Anthonisse nog het filmpje met het beslissende doelpunt aan zijn geestesoog voorbij gaan. De teleurstelling was groot, zeker toen op de slotdag bij ZSC'64 naast alle prijzen werd gepakt. Omkijken heeft geen zin, zegt Anthonisse. ,,Ik beschouw het toch als een hoogtepunt. Natuurlijk is er sprake van een zuur randje, een bittere nasmaak. Maar het positieve gevoel overheerst. We stonden bijna het hele jaar bovenaan. We waren lange tijd de belangrijkste kampioenskandidaat. Niemand had dat verwacht.''

Lees het hele verhaal met Arno in de Eendrachtbode van 16 november. 

Meer berichten