Logo eendrachtbode.nl

Twee Vossemeerders raken gewond na ruzie in het café

Een 19-jarige man uit Oud-Vossemeer is maandagavond ernstig verwond door dorpsbewoners waarmee hij vermoedelijk ruzie had gekregen in Café de Hoop. Vier mannen zijn aangehouden. Ze zijn 15, 17, 48 en 62 jaar. 

De politiemeldkamer kreeg rond 23.10 uur een melding van een vechtpartij in het café in Oud-Vossemeer. Het slachtoffer is naar een woning aan de Marehoekstraat gegaan. Hij werd door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Wat voor steekwapen er is gebruikt, is niet duidelijk. De politie spreekt van steekincident zonder het wapen te vermelden. 

Agressie

Toen agenten bij het slachtoffer aankwamen, werden ze uitgescholden en ernstig belemmerd bij de hulpverlening door twee mannen. Het tweetal werd rond 23.20 uur aangehouden. Het gaat om de twee jonge betrokkenen. Een van hen was ook gewond en werd geboeid naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom gebracht. Tijdens het vervoer en in het ziekenhuis gedroeg de man zich brutaal, beledigend en recalcitrant. Uiteindelijk weigerde hij de medische hulp en werd door de politie naar het bureau in Bergen op Zoom gebracht.

Politiecellencomplex

Agenten gingen naar het café en hielden rond 1.00 uur de twee oudere verdachten aan, vanwege hun vermoedelijke betrokkenheid bij het steekincident. De aangehouden mannen zijn voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Mijkenbroek in Breda gebracht.

UPDATE: De politie spreekt in het originele persbericht inmiddels niet meer over een steekpartij, maar een vechtpartij. Eerder vertelde een politiewoordvoerder nog tegen deze krant dat de verwondingen van de 19-jarige man ernaar uit zagen door een steekwapen te zijn toegebracht. De 62-jarige man die in hechtenis is, is de caféhouder. Zijn vrouw vertelt dat de ruzie begon doordat de 15-jarige jongen geen biertje kreeg. 

Meer berichten