Afbeelding

Marthyn Mol: 100.000 Eiffeltorens kunnen niet op tegen molen Flupland

De 27-jarige Marthyn Mol uit Sint Philipsland wist het al op een jonge leeftijd: Hij moest en zou vrachtwagenchauffeur worden. Voor zijn werk mag hij de mooiste plekken bezoeken, maar voor hem gaat niks boven zijn eigen dorpje. ,,Ik ben altijd blij als ik het inrijd en weer bij de molen kom."

Met zijn vrachtwagen bezoekt hij vele landen, zoals Frankrijk, Engeland en Oostenrijk. ,,Het liefste rijd ik door Frankrijk. Dat vind ik een mooi land." Hoewel het altijd zijn grote droom was om vrachtwagenchauffeur te worden, geeft hij eerlijk toe dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is. ,,De ene dag heb ik het naar mijn zin, de andere dag niet. Soms loopt alles tegen. Dan sta ik in veel files en doen de klanten lastig. Andere dagen gaat het van een leien dakje en sta ik netjes op tijd weer thuis."

Vaak is hij een dag of vier weg van huis. ,,Dan rijd ik nog een dag door Nederland en is de werkweek weer vol. Dat ik veel van huis ben, vind ik niet erg. Ik hoef gelukkig geen weken achter elkaar weg te zijn. Bij andere bedrijven is dat wel het geval. Dat hoeft van mij echt niet."

Lees het hele verhaal met Marthyn in de Eendrachtbode van 7 december.