Logo eendrachtbode.nl

’Stavenisse is het fijnste Thoolse dorp door de saamhorigheid’

De 36-jarige John Ponsteen is er niet geboren, maar hij voelt zich wel een echte Stavenissenaar. Hij werkt bij de gemeente Tholen op de ICT-afdeling en is bevelvoerder bij de brandweer. ,,Dat is voor mij een goede mix tussen werken met mijn handen en werken op kantoor", vertelt hij.

Zijn dagen louter op kantoor slijten, is niks voor John. Daarom zit hij sinds 2001 bij de brandweer. ,,Je zou zeggen dat het een jongensdroom was, maar in mijn geval is dat niet zo. Het was nooit mijn ambitie." Hij werd gevraagd door een collega om bij de blusgroep te komen werken. Hij nam een kijkje, solliciteerde en werd aangenomen. Eerst als brandwacht eerste klas, toen als hoofdbrandwacht. ,,Dat was een pittige tijd voor me. Naast de brandweer en mijn werk bij de gemeente behaalde ik mijn hbo-diploma voor bedrijfskundige informatica. Gelukkig heb ik dat allemaal doorstaan."

Pieper 

In 2010 werd hij ploegleider en daarna begon hij met de opleiding tot bevelvoerder. Sindsdien rukt hij als bevelvoerder uit met de blusgroep in Tholen wanneer hij daar aanwezig is. Zijn werk bij de gemeente kan hij zelf indelen, wat in dit geval goed uit komt. ,,Als die pieper gaat, ben ik meteen weg. Dat is heel simpel. Het is nog nooit gebeurd dat ik niet weg kon. Wat dat betreft, is mijn baan heel vrij", vertelt John.

Meer berichten