Logo eendrachtbode.nl
Fred van den Kieboom en Annet Kuipers van het gemeentearchief moeten in de toekomst waarschijnlijk wijken voor huurders van buiten.
Fred van den Kieboom en Annet Kuipers van het gemeentearchief moeten in de toekomst waarschijnlijk wijken voor huurders van buiten.

Zuidkant van gemeentehuis wordt aangepast voor verhuur aan derden

Het gemeentebestuur denkt 370 vierkante meter kantoorruimte in het gemeentehuis te kunnen verhuren aan derden. Voor SP en VVD hoeft er geen extra ruimte gezocht te worden, maar ABT en SGP vinden dat er méér mogelijk moet zijn. Van de CU mag de kantine omgevormd worden tot een grand café.

Om de financiële positie van de gemeente Tholen goed op orde te krijgen, zijn maatregelen nodig. In dat kader wordt ook het beheer en gebruik van het gemeentehuis onder de loep genomen. De afschrijvingskosten voor het gebouw zijn jaarlijks 391.000 euro.

Nieuwe huurders

In een bestuursopdracht hebben burgemeester en wethouders op een rij gezet hoeveel vierkante meters ruimte er voor de gemeente nodig zijn, en wat de mogelijkheden zijn om de rest te verhuren. De Rabobank huurt al een aantal jaren de ruimte grenzend aan de hal waar voorheen het UWV zat. Dit jaar zijn beveiligingsbedrijf B&B en de politie er als huurders bijgekomen.

Lees het hele verhaal in de Eendrachtbode van 28 december. 

Meer berichten