Afbeelding

Aanvaring over Havenplein tussen twee Setallanders

Het Havenplein in Sint-Annaland leverde in de gemeenteraad een aanvaring op tussen twee Setallanders. Anco Fase (VVD) ergerde zich aan dorpsgenoot Corniel van Leeuwen (CU) die vragen had gesteld over de beoogde herinrichting van het plein.

Het Havenplein wordt in 2020 opnieuw ingericht. Dat zei wethouder Frank Hommel op vragen van Van Leeuwen (CU). Volgens de wethouder is dat drie jaar eerder dan was gepland. De CU was daar blij mee, maar kreeg een veeg uit de pan van VVD-raadslid Anco Fase. Hij verweet het CU-raadslid dat hij met zijn vragen stemmen wil trekken bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart.

Volgens Fase zouden de fracties namelijk gezamenlijk optrekken als het om de grondexploitatie van het gebied gaat. ,,Inhoudelijk zijn we het wel eens, maar tot onze verbazing en ergernis komt de CU nu hiermee. Ik besef dat het verkiezingstijd is. Ik vind de opstelling niet collegiaal.'' Fase kwam met het verwijt aan het eind van de bespreking nadat Hommel alle vragen had beantwoord. Van Leeuwen reageerde niet op de kritiek.

Lees het hele verhaal in de Eendrachtbode van 8 februari.