Afbeelding

Leerlingen de Regenboog in Tholen winnen verkeersprijzen

Leerlingen van de Regenboogschool in Tholen hebben verschillende prijzen van een wedstrijd van Veilig Verkeer Nederland in de wacht gesleept. VVN-Tholen voorzitter Jan Oudesluijs nam meteen de gelegenheid te baat om de kinderen aan de keukentafel te vragen of hun ouders willen helpen om de verkeerssituatie bij de scholen aan de Molenvlietsedijk veiliger te maken.

Elke Kriesels uit groep 3 heeft de mooiste kleurplaat gemaakt en de kinderen van groep 7 maakten het beste filmpje. Het thema was 'Zichtbaar rijden'. In het filmpje rijdt een leerling op zijn fiets een andere jongen aan die als oudere met rollator over het schoolplein loopt. Zo moet het niet, is de boodschap. Dat is overduidelijk en daardoor humoristisch. Groep 7 krijgt als prijs een lipdub-les in het voorjaar.

Verkeersouder

De Regenboog is één van de twee scholen in Zeeland die in de prijzen is gevallen. Niet alle scholen konden aan de wedstrijd meedoen. Die is alleen voor scholen die een verkeersouderlidmaatschap bij VVN hebben. Met dat lidmaatschap krijgt de school jaarlijks vier lespakketten over verkeersveiligheid. De bedoeling is dat ook ouders daarin worden meegenomen, maar ondanks het lidmaatschap zijn er geen verkeersouders van de kinderen op de basisschool aan de Molenvlietsedijk.

Het is onbekend welke Thoolse scholen nog meer zo'n lidmaatschap hebben. ,,Het is ook niet altijd nodig", zegt directielid Peter Grabijn. ,,Bij sommige, meestal kleinere scholen is er geen ingewikkelde situatie of drukke weg." Grabijn is ook directeur van de Jenaplanschool in Poortvliet.

Superveilig

VVN Tholen-voorzitter Jan Oudesluijs doet na het feliciteren van de kinderen een oproep. ,,De Molenvlietsedijk is net opgeknapt en daar heeft de gemeente veel geld in gestopt en wij hebben ook meegedacht over het ontwerp. Wij denken dat het goed is, maar er zijn opmerkingen gekomen over de veiligheid. Wij vinden het een taak van ouders, opa's en oma's om daar voor te zorgen. Willen jullie het daar eens over hebben? Samen kunnen we het superveilig maken voor jullie."