Logo eendrachtbode.nl
(v.l.n.r.) Kootje en Lena, Gré Boelhouwers (VVD), Chris Koopman (SGP), George de Leeuw (ABT), Rob Duijm (CDA), Han van ’t Hof (ABT).
(v.l.n.r.) Kootje en Lena, Gré Boelhouwers (VVD), Chris Koopman (SGP), George de Leeuw (ABT), Rob Duijm (CDA), Han van ’t Hof (ABT).

Kootje en Lena willen dat alle Tholenaren gaan stemmen

Het komische duo Kootje en Lena wil dat alle Tholenaren die op 21 maart mogen stemmen dat ook daadwerkelijk doen. ,,Op welke partij maakt geen fluit uit", vindt Kootje. ,,Het belangrijkste is dat mensen bewust zijn van hun stemrecht." Daarom hebben ze op hun eigen manier raadsleden geïnterviewd. Om hun bijdrage in te luiden, trad donderdagavond de band Toeval op in de raadszaal om het Thoolse verkiezingslied op te voeren. De video's komen binnenkort online.

De filmpjes waar alle partijen behalve de SGP aan hebben meegewerkt, komen ongeveer een week voor de verkiezingen om de beurt online. De enige voorwaarde voor Kootje (Hans Vroegop) en Lena (Angela Keur) was dat de filmpjes in dialect worden opgenomen. De locatie was aan de raadsleden. Alle interviews komen op de Facebookpagina van het komische duo en deze website.

Gewoon een mooi lied 

Zoals Kootje en Lena bij hun filmpjes als intro een liedje van de band Toeval uit Sint-Annaland hebben gebruikt, kon dat nu niet anders zijn. Arie Neef van Toeval maakt een speciaal verkiezingslied op de melodie van de Farce Majeur, het themalied van het oude televisieprogramma. Onder dit verhaal staat de tekst. Het lied werd donderdagavond opgevoerd in de raadszaal met medewerking van verschillende raadsleden. Zij waren die avond aanwezig voor een informatieve raadsvergadering. Hoewel niemand van de SGP zich liet interviewen door het duo, zong raadslid Chris Koopman wel mee. ,,Ik vind het gewoon een mooi lied."

Ontdekkingsreis 

Voor Kootje en Lena, die uiteraard geen partij kiezen, was het ook een ontdekkingsreis. ,,De partijen lijken soms meer op elkaar dan we denken", zegt Kootje. ,,Verder doen de raadsleden hun stinkende best voor ons. Ze wonen hier zelf ook en bedenken alleen dingen waar inwoners van Tholen en dus ook zijzelf op vooruit gaan. Ze doen hun werk vol passie. Iedereen moet gaan stemmen. Als je dat niet doet, kun je in de vier jaar daarna ook niks zeggen."

Meer berichten