Logo eendrachtbode.nl

Deuk in vertrouwen Blijven Spetteren over samenwerking met gemeente

Op het terrein van zwembad De Spetter in Tholen is per vergissing een flink aantal bomen en struiken gekapt. Wethouder Jan Harmsen meldde maandagavond in de raadscommissie ruimte dat dit vorige week is ontdekt. Voor een aantal bomen was een kapvergunning nodig geweest. Hij gaf aan dat er een herstelplan komt, en dat daarover met het comité Blijven Spetteren overleg zal plaatsvinden.

Het vertrouwen van de zwembadadviesraad heeft een deuk opgelopen, vertelt Mariska Dijke. Die raad bestaat uit de zwembadmanager, een ambtenaar en leden van burgercomité Blijven Spetteren. Dankzij de inspanningen van het comité kon De Spetter openblijven.

Overrompeld 

Blijven Spetteren is overrompeld, vertelt Dijke. De afspraak was om geen onomkeerbare aanpassingen aan het terrein te doen. ,,Je krijgt als burger de opdracht tot een bezuiniging en gaat daarmee aan de slag, je zit iedere maand aan tafel en dan loop je langs en dan zie je dat de bomen gekapt zijn. Dan ben je in shock. Er schijnt een oplossing te komen. Wij hopen dat alle kinderen weer terugkomen naar het bad. Onze voorzitter heeft al telefoontjes gehad van moeders die vragen hoe hun kinderen nu zonder beschutting op de weide moeten zitten."

Meer berichten