Drie van de vier dj’s die honderd uren in het Glazen Ei zullen doorbrengen: v.l.n.r. Johan
de Jager, Anita Goedegebuure en Anco Fase.
Drie van de vier dj’s die honderd uren in het Glazen Ei zullen doorbrengen: v.l.n.r. Johan de Jager, Anita Goedegebuure en Anco Fase.

Zeker honderd muzikanten bij Glazen Ei in 'de Man'

Aanstaande donderdag sluiten vier Tholenaren zichzelf voor honderd uren op in het Glazen Ei in 'de Man' in Sint-Annaland. In het voormalig café Havenzicht zijn allerlei activiteiten gepland en staan er over de vijf dagen bij elkaar zeker honderd muzikanten op het podium.  Er wordt geld ingezameld voor stichting Stavoord6. Vrijdagavond is het bijbehorende toneelstuk 'Blij dat ik leef' voor het eerst opgevoerd in de Wellevaete en zaterdag voor een tweede keer in Oud-Vossemeer. 

Al jaren zamelt stichting Stavoord6, een initiatief van wielerliefhebbers uit Sint- Annaland en Oud-Vossemeer, geld in om een vakantiehuis te realiseren voor mensen met een gezinslid dat een slechte levensverwachting heeft.

Donderdagavond worden dj's Anita Goedegebuure, Anco Fase, Jan Koning en Johan de Jager opgesloten in het Glazen Ei, binnen in het voormalige café Havenzicht in Sint-Annaland. Ze mogen eruit om te slapen, maar gaan er iedere dag weer in zolang het programma loopt. Maandagavond, op de tweede paasdag, komen de dj's uit het ei en wordt de totale opbrengst én de plek van de te bouwen vakantiewoning bekend gemaakt. Iedere dag zijn er diverse optredens en acties op touw gezet. 

Gospel en smartlappen

Er komen allerlei muzikanten van het eiland en ver daarbuiten langs om publiek te trekken naar 'de Man'. De optredens zijn van allerlei pluimage. Zangers en zangeressen komen smartlappen opvoeren, koren geestelijke liederen zingen en allerlei coverbands brengen op verschillende avonden pop- en rockhits van de afgelopen veertig jaar ten gehore. Bijzonder is het optreden van de gitaristen Rudy de Queljoe en Jan de Bruijn. Beiden zijn bekend van verschillende nationaal en internationaal optredende bands.

Het volledige programma staat op de website www.stavoord6.nl. 

Jan Koning is de vierde dj die het Glazen Ei ingaat.