Logo eendrachtbode.nl
De vrijwilligers in Sint-Maartensdijk.
De vrijwilligers in Sint-Maartensdijk.

Stadlander geeft 46 Thoolse vrijwilligers presentje

Tientallen Tholenaren die zich vrijwillig inzetten voor huurders van woningcorporatie Stadlander hebben gisteren en vandaag voor hun inspanningen een presentje gehad. Gebiedsbeheerder Rinus Hengstmengel uit Sint-Maartensdijk gaf deze 'parels' een mandje met streekproducten. In Stavenisse was het cadeau voor de broers Pieter en Rijn Moerland. In Sint-Maartensdijk kregen zeven vrijwilligers een blijk van waardering. 

,,Dat kunnen we wel gebruiken voor Pasen", zegt Rijn Moerland (82). Hij en zijn oudere broer Pieter (96) zijn net verrast door Hengsmengel. De aankondigende brief was niet aangekomen, gelukkig waren ze thuis. Rijn verzorgt de tuin van de woonvoorziening in Stavenisse en broer Pieter was tot vorig jaar maar liefst twaalf jaar lid van het gebruikersoverleg.

Steentje bijdragen

Zo zijn er gisteren en vandaag bij elkaar 46 inwoners van de gemeente Tholen door Stadlander van een presentje voorzien. In Tholen-stad zijn er bij Dalemhof vijf pareltjes, bij Buitenhof/Lint zeven en bij Vliethof acht. In Scherpenisse waren er bij Sassegrave drie, bij Maartenshof in Smerdiek zeven. Vandaag gaat Hengstmengel langs in Sint Philipsland (2 parels), Oud-Vossemeer (7) en Sint-Annaland (5). Het gaat om leden van bewonerscommissies of 'gewone' vrijwilligers die op een andere manier een steentje bijdragen aan hun woonomgeving.

Meer berichten