Logo eendrachtbode.nl

Fietsers zoeken hun weg langs opgebroken Grindweg

Het is even zoeken naar de juiste route voor fietsers op de Grindweg in Tholen. Sinds de drukke verbinding vorige week is afgesloten zijn maandagmiddag nog lang niet alle fietsers gewend aan de tijdelijke situatie.

De weg is met hekken en borden afgezet. Voor fietsers die vanuit de binnenstad aan komen rijden, is niet meteen duidelijk hoe ze op de parallelweg moeten komen richting Terreplein. De weg is bij de ingang naar de Lingeweg (richting Vestetuin) namelijk opengebroken en daar gaan de fietsers gewoonlijk de parallelweg op. De meeste fietsers stappen af. Sommigen steken over om aan de andere kant van de Grindweg via het lager gelegen fietspad richting het Terreplein te rijden, maar kunnen aan het eind niet verder. Daar stuiten ze ook op borden en hekken. Ze komen terug of proberen toch te voet over te steken.

Linten

Bij de afzetting met hekken, borden en linten is echter een uitsparing gemaakt voor de fietsers om op de parallelweg te komen. Er zijn door KWS, die het karwei in opdracht van de gemeente uitvoert, rijplaten op het zand gelegd. Het is niet mogelijk om via Slachtveld en Schansdijk naar het Terreplein te fietsen. Die weg is een puinbaan. De werkzaamheden duren nog tot en met vrijdag 18 mei.

Meer berichten