Het voormalige speeltuintje in de Bosstraat in Tholen. (archieffoto)
Het voormalige speeltuintje in de Bosstraat in Tholen. (archieffoto)

Tholen krijgt een speeltuinvereniging

Leden van een werkgroep, die zich al geruime tijd inzetten voor de komst van een centrale speelvoorziening in Tholen stad, gaan een speeltuinvereniging oprichten. Zo willen ze als juridische entiteit richting de gemeente optreden die de werkgroep zo'n speelvoorziening heeft beloofd. Ze roepen andere stadsbewoners op om zich aan te melden.

De werkgroep wil deze stap zetten omdat de beoogde locatie, namelijk tussen Meulvliet en zwembad De Spetter, op losse schroeven is komen te staan door de fout met de bomenkap, vertelt werkgroeplid Ruud Muijt. Daar zijn hij en de andere leden maandag over ingelicht door de gemeente. ,,We moeten nadenken over andere opties. Daarom lijkt het ons verstandig om een juridische status te hebben richting de gemeente." Maar de werkgroep houdt de optie voor nog wel open en heeft een handreiking gedaan naar comité Blijven Spetteren. ,,Misschien kunnen we gezamenlijk iets op die plek doen. Faciliteiten delen." Een alternatieve optie zou 't Bosje zijn of de Oesterputten. ,,Maar we willen anderen niet voor de voeten lopen."

Beloofd

Anderhalf jaar geleden is een oproep gedaan aan inwoners van Tholen om mee te denken over de komst van een centrale speelvoorziening. ,,Door bezuinigingen zijn speeltuintjes omgevormd tot speelaanleidingen. Het geld wat daarmee bespaard is, zou eenmalig als investering teruggegeven worden aan de samenleving. Dat is ons beloofd", vertelt Muijt. 

Draagvlak

,,We willen eerst gaan polsen waar behoefte aan is. Daarom zijn we naarstig op zoek naar leden van de op te richten speeltuinvereniging", vertelt Muijt. ,,Denk mee, meld je aan en mobiliseer je. Als de oprichting niet lukt dan is er geen draagvlak, maar dat lijkt me niet het geval." Aanmelden kan via stvtholen@solcom.nl.