Logo eendrachtbode.nl
Links kunstenaar Iwaz die samen met de bewoners de Kunstroute in Ten Anker opende.
Links kunstenaar Iwaz die samen met de bewoners de Kunstroute in Ten Anker opende.

Kunstroute alvast begonnen in Ten Anker

Al voor de tiende keer beginnen ze een paar dagen voor de officiële opening van de Kunstroute in Tholen alvast in zorgcentrum Ten Anker. Bewoners en cliënten maken kunstwerken en gedichten en door hoort altijd een prijs bij. Dit jaar ging de gouden penseel naar de cliënten van dagbesteding de Thuishaven. De uitreiking was dinsdag in de tijdelijke huiskamer, want zaal de Klipper wordt verbouwd.

De cliënten van de Thuishaven maakten een collage van kleine schilderijtjes. Samenvattend werd de verzameling betiteld met 'Doe Buutengeweun, binnen mag je gek doen'. Daarmee werd ook een knipoog gegeven naar het thema van de Kunstroute: Buutengeweun. Vanavond is de officiële opening in de Grote Kerk in Tholen. Vrijdag en zaterdag zijn er in de Thoolse binnenstad op allerlei plaatsen kunst en muzikale optredens te bekijken en te beluisteren.

Burgermoeder

Gerda Elshof is begeleidster van de cliënten van de Thuishaven. Ze wonen niet in Ten Anker, maar komen voor dagbesteding naar het zorgcentrum. Ze hebben allemaal een vorm van dementie. De afgelopen weken werkten ze aan hun collage. En ook dinsdag hadden ze een bijdrage. Ze zongen mee met gitariste Angeliena Huis. Zij en Marie Dane droegen ook nog een gedicht voor. Huis richtte haar gedicht 'Burgermoeder' aan de aanwezige burgemeester Ger van de Velde. ,,U staat letterlijk tussen de mensen. U ziet ons staan."

Lees het hele verhaal in de Eendrachtbode van 26 april. 

Meer berichten