Logo eendrachtbode.nl

Vrolijke wandelaars bij driedaagse in Poortvliet

De deelnemers aan de wandeldriedaagse in Poortvliet begonnen hun route van vijf of tien kilometer allemaal met een lach op het gezicht. Het waren er bij de eerste avond 144, maar er komen er altijd nog wel bij op de tweede avond, vertelt Petra Hage.

Het wandelevenement in Poortvliet lijkt het wederom goed te treffen met het weer. Net als vorig jaar schijnt de zon en zijn de temperaturen hoog. Misschien wel aan de hoge kant. ,,Ik heb een flesje water bij. Dus dat komt wel goed", zegt Henriëtte de Rooij. Anderen dragen een korte broek, sommigen een pet om de zon tegen te houden.

Grote lus 

Veruit de meesten schrijven zich in voor de vijf kilometer. Vanaf de kantine van SPS gaan ze richting de Schoondorpseweg. Daar maken ze een lus om vervolgens langs de dierenartspraktijk, door de Tolweg weer terug te keren bij sportpark D'n Aekerboam. De lopers van de 10 kilometer maken een grotere lus door de polder. Tot aan de Van der Slikkeweg, dan gaan ze weer terug naar het dorp.

Fanatiekelingen

Aan de tocht doen allerlei gezelschappen mee. Families, vrienden, vriendinnengroepjes, voetballers van SPS en de fanatiekelingen die zowat iedere tocht in de regio afgaan. Een jeugdteam traint opmerkelijk genoeg gewoon, maar dat heeft vanavond nog een wedstrijd te voetballen. Er loopt zelfs iemand van Sint Philipsland mee. Ben de Rooy komt zijn zoon Job ophalen. Schoonzus Ella heeft vandaag op Job gepast. Hij komt hem ophalen en loopt meteen maar een rondje mee.

Meer berichten