Logo eendrachtbode.nl

De Spetter kan weer dertig jaar vooruit

Nu de renovatie achter de rug is, kijken de mensen van zwembad De Spetter vooruit. Het bad en terrein zijn nog herkenbaar, maar op allerlei fronten verbeterd. Aanstaande donderdag mogen kinderen 's middags de eerste bommetjes maken.

De abonnementenpassen zijn uitgedeeld. Een zwembadbezoek wordt voortaan digitaal geregistreerd. Het is één van de nieuwe dingen die horen bij De Spetter 2.0.

Zonneschijven 

Het zwembadterrein heeft een meer open karakter gekregen door het verdwijnen van de twee gebouwtjes midden op het veld. De bosjes zijn nieuw aangelegd. De douches en omkleedhokjes zijn bij binnenkomst nu allemaal aan de rechterkant te vinden. De toiletten zijn nieuw. Er liggen nieuwe tegels en voortaan is er altijd wat te drinken en te snoepen te koop. Dat gebeurt vanuit het centrale loket. Daar bovenop liggen nu zonneschijven die zonlicht omzetten in warmte voor het bad.

Hart van de renovatie 

Maar de grootste en duurste aanpassing is tegelijk het minst zichtbaar. ,,Het hart van de renovatie", zo noemt projectleider An Cats van de gemeente het. De machine die het bad zuivert en het warm houdt is nieuw. ,,We hebben er een raampje laten maken zodat de mensen het kunnen zien." De vorige draaide al sinds de opening van het zwembad in 1975. Wat de zwembadadviesraad betreft, gaat deze net zo lang mee.

Lees alle verhalen rondom de heropening van De Spetter in de Eendrachtbode van 9 mei. 

Meer berichten